Чачак међу 11 градова у којима НИС финансира пројекте 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Чачак међу 11 градова у којима НИС финансира пројекте
Trenutno na sajtu: 379       |       Podeli:
03.07.2017 | 0 коментар(а)



Компанија НИС расписала је јавни конкурс у оквиру програма "Заједници заједно" за финансирање пројеката у локалним самоуправама у којима послује.

Конкурс ће трајати до 8. септембра, а право на учешће имају све организације цивилног друштва, јавне установе, месне заједнице и градске општине из 11 градова и општина у Србији: Београд, Нови Сад, Чачак, Ниш, Панчево, Зрењанин, Кикинда, Кањижа, Србобран, Житиште и Нови Бечеј.

Новина овогодишњег програма "Заједници заједно" је подршка искључиво капиталним пројектима, приоритетним за општине и градове у којима се програм реализује, саопштено је из НИС-а.

На овај начин НИС жели да допринесе даљем развоју локалних заједница у којима послује и да пружи свој допринос унапређењу квалитета живота у њима. У складу са тим циљем, у сваком граду или општини биће финансирано до пет пројеката. И ове године НИС финансира пројекте у укупном износу истом као и прошле године - 110,5 милиона динара.

Конкурсом је обухваћено пет области: спорт, култура, екологија, наука/образовање и јавно здравље и социјална заштита. У свакој локалној самоуправи, у складу са потребама заједнице, изабране су до три области у оквиру којих ће заинтересоване организације моћи да конкуришу. Свако удружење или установа може пријавити само један пројекат у својству носиоца пројекта.

О избору пројеката који ће бити подржани одлучиваће Комисија састављена од представника компаније НИС и локалне заједнице. Сви услови и пропозиције јавног конкурса "Заједници заједно" могу се наћи на сајту www.zajednicizajedno.nis.eu, а резултати конкурса биће објављени 13. октобра.

НИС већ девету годину заредом помаже градове и општине у Србији кроз програм "Заједници заједно". До сада је подржано укупно 846 пројеката и уложено 900 милиона динара. У складу са својим корпоративним слоганом "Будућност на делу", НИС на овај начин континуирано унапређује услове живота у локалним заједницама у којима послује.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.111.064 посета
Тренутно на сајту: 379 посетилац(a)