Пада број новоинфицираних на подручју Моравичког округа: У чачанској болници смештено 87 ковид пацијената 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Пада број новоинфицираних на подручју Моравичког округа: У чачанској болници смештено 87 ковид пацијената
Trenutno na sajtu: 597       |       Podeli:
01.02.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Бројке новоинфицираних Ковидом 19 се значајно смањују рекао је Михаило Луковић,
Фото: ГЗС

руководилац Радног тима за праћење ширења вируса корона на подручју Моравичког округа.


Он је истакао да ће се број хоспитализованих пацијената у болници брже смањивати, али су случајеви зауиста тешки, те је зато спор број отпуста.


Тренутно је у тој установи смештено 87 лежећих болесника, један пацијент је прикључен на механичјку вентилацију, док је једно лице из Чачка на жалост изгубило битку од корона вируса.

др Михаило Луковић, руководилац Радног Тима за праћење ширења вируса корона


„Очекивао сам да ћемо успети да смањимо број хоспиталозованих, не ради статистике , него ради тога да се здравствени радницви одморе , јер бојим се и још једног таласа крајем марта”, рeкао је Луковић.


Према његовим речима тежиште борбе је пребачено на имунизацију, према најновијим подацима до сада је подељено око 12400 кинеских вакцина и око 500 Фајзерових, тај број на нивоу Чачка је негде око 6000 укупно имунизованих.


„С обзиром на то да имамо наговештај нове набавке вакцина и трудићемо се да и даље све вакцине које се добију органиозовано дистрибуирамо. Наравно, пдсећања ради , грађани и даље мотрју да се пријаве на еПортал и онда ће добити информацију када и где треба да се имунизују", појаснио је он.


Луковић је додао да што се тиче броја позитивних у укупном броју послатих он је прошле недеље био између 12 и 16%, при чему предњачи Горњи Милановац који има највише процентуално изражено позитивних.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radni tim cacak covid 19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.931.574 посета
Тренутно на сајту: 598 посетилац(a)