Др Пајовић: Број пацијената се повећава а здравствених радника смањује, нема нам друге - издржати морамо! 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Др Пајовић: Број пацијената се повећава а здравствених радника смањује, нема нам друге - издржати морамо!
Trenutno na sajtu: 912       |       Podeli:
26.11.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - ОД 450 прегледа колико је забележено у току претходне седмице, ове недеље приметан
Директор ДЗ Чачак др Александар Пајовић, фото: ГЗС

је значајан пораст па се сада обавља и по 550 прегледа свакодневно, од којих је око 260 првих, а јуче је забележено чак 300 таквих прегледа, казао је за ГЗС директор Дома здравља др Александар Пајовић.

„Број пацијената се повећава, а особља смањује, тако да смо били принуђени да отворимо још једну ковид амбуланту у здравственој станици бр. 2 у Циганмали у којој раде четири лекара и која је трећа по реду, поред ковид амбуланте у Љубићу где такође раде четири лекара и ковид амбуланте при Дому здравља”, истакао је др Пајовић.

Према његовим речима све више је особља које оболева, а доста је и оних који су због контакта у изолацији.

„За сада успевамо да тај проблем савладамо, али све теже и могу слободно рећи да се ради под појачаним напором. Све службе су оптерећене, од кућног лечења до службе хитне помоћи. У току је реорганизација кадра, известан број лекара и сестара су на испомоћи у болници, али издржати морамо”, казао је директор ДЗ.

Др Пајовић каже да се у свим ковид амбулантама раде лабораторијске анализе, крвна слика и три врсте тестова (брзи серолошки, антигенски и ПЦР).

Он је прцизирао које процедуре пацијенти могу да очекују након јављања у ковид амбуланту.

„Када пацијент дође у ковид амбуланту са симптомима инфекције, високом температуром и ли респираторним тегобама, прво бива регистрован у ковид бази, затим се ради основна лабораторија, а ако се сумња на ковид 19 уради се тест и тако припремљени пацијент иде у ковид амбуланту у болницу. Тамо се уколико је то потребно ради рендген плућа, затим болнички лекари одређују да ли се пацијент враћа на кућно лечење, да ли је потребна хоспитализација у болници или Плавој хали”, рекао је он.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak dom zdravlja korona pacijenti ambulante

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.035.187 посета
Тренутно на сајту: 912 посетилац(a)