Током лета још пет акција сузбијања комараца 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Током лета још пет акција сузбијања комараца
Trenutno na sajtu: 480       |       Podeli:
22.06.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - После акције сузбијања одраслих форми комараца са земље, на подручју града Чачка,

обављене 13. јуна, служба “Зоохигијене” је у сарадњи са фирмом “Висан” заказала нови термин запрашивања за уторак, 25. јун, с обзиром да је на појединим локацијама и даље присутан велики број ових инсеката. У првом термину третирано је подручје са леве и десне обале Западне Мораве од Парменца до Прељинске Балуге, укупне површине од око 800 хектара, а сада је у плану да се запрашивање обави на подручју Парменца и узводно до Међувршја, као и приобаље реке низводно од Прељинске Балуге до Катрге, односно Горичана, али и поједине локације на Љубић кеју.

Током ове седмице радници “Висана” су по налогу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде на територији Чачка обавили ларвицидни третман, који није могао бити одрађен у априлу и мају због неповољних временских услова, што је допринело да популација комараца у читавој Србији буде изузетно велика.

Акција у уторак, 25. јуна, биће организована у термину од 19 до 22 сата. Запрашивање ће се обавити препаратима Aqua K-Othrine EW20 (Deltametrin) и Deltasect 1,2 ULV (Deltametrin), па се обавештавају пчелари да уколико нису у могућности да изместе кошнице из зоне третмана, предузму следеће мере: ноћ пре третмана пчеле треба затворити, вентусе на кошницама оставити отворене, испод поклопне даске у хранилице сипати чисту пијаћу воду, полетиште сузити решетком да би се спречило излетање пчела, ако су изузетно велике врућине кошнице хладити водом и ујутру након третмана полетне даске опрати чистом водом.

Током летњих месеци у плану су још три ларвицидна и два третмана одраслих форми комараца, што треба да допринесе да се број ових инсеката сведе на подношљив ниво.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak komarci suzbijanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.501 посета
Тренутно на сајту: 481 посетилац(a)