Угљанин: Вучић није наш председник, нити Брнабић премијерка 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Угљанин: Вучић није наш председник, нити Брнабић премијерка
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
23.07.2018 | 0 коментар(а)



Председник Бошњачког националног већа (БНВ) Сулејман Угљанин изјавио је данас у Новом Пазару

да председник Србије Александар Вучић није бошњачки председник, а да Ана Брнабић и чланови Владе Србије нису бошњачка премијерка и министри.

"Српски државни органи српске државе Србије су легитимни представници српског народа чије интересе заступају и то, сматрам, добро раде. Ми хоћемо са њима да причамо о будућим односима, али они нису наши премијери, председници, министри или посланици. Ни Вучић, ни Брнабић, ни Дачић, ни Вулин. То нека избију себи из главе", рекао је Угљанин на конференцији за новинаре.

Он је казао да је БНВ, као заступник интереса Бошњака у Србији, у складу са законом позвало министра спољних послова Косова Беџета Пацолија да посети Нови Пазар, што органи Србије нису дозволили, износећи, како је рекао, опасне претње Бошњацима и њиховим легитимно изабраним представницима.

"Чуо сам да је српски председник српске државе Србије Вучић изјавио да брине о Бошњацима. Немој он да брине о Бошњацима, јер су они о којима је бринуо завршили у Сребреници, 8.372 њих. Вучић је изјавом да треба убити 100 Бошњака за једног Србина инспирисао злочине над Бошњацима у Сребреници, Санџаку и на Косову", рекао је Угљанин.

Он је поручио премијерки Ани Брнабић да се извини због претњи упућених Бошњацима и њиховим представницима и позвао Европску унију, ОЕБС и Уједињене нације да размотре те претње.

"Србија није расветлила нити један злочин над Бошњацима, а пресудама Међународног суда правде је проглашена кривом за Сребреницу и Кукуровиће. Српске оружане снаге су реална претња по Бошњаке, а уколико се било какво зло деси Бошњацима, међународна заједница ће сносити одговорност. Од ЕУ тражимо и да организује састанак представника Бошњака и Србије како бисмо решили наше односе", казао је Угљанин.

Коментаришући то што су потпредседник Владе Србије Расим Љајић и народни посланик Муамер Зукорлић критиковали позив упућен Пацолију, Угљанин је казао да су то "Бошњаци који су у служби Владе Србије, од које примају плату и да због тога морају да певају како им се диригује".

Одговарајући на питање да ли је БНВ позивом Пацолију признало независност Косова, Угљанин је рекао да је Косово признало 147 држава.

"Да смо ми држава, ја бих га одмах признао. Али, нисмо", додао је Угљанин.

Он је најавио да ће ускоро посетити Косово и да ће се састати са Пацолијем како би му се захвалио на доброј вољи и спремности да посети Нови Пазар.

Угљанин је нагласио да позив Пацолију није упућен због кампање пред изборе за БНВ, као ни због медијске пажње, већ како би од њега чули како изгледају и теку преговори Београда и Приштине у Бриселу.

Он је изјаво и да нису тачне тврдње да је БНВ слало поруке директорима школа у Новом Пазару којим их је позивало да присуствују седници и трибини на којој је Беџет Пацоли требало да говори.

ГЗС / Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.496.277 посета
Тренутно на сајту: 442 посетилац(a)