У Србији 200 жртава коронавируса, пред посланицима Предлог одлуке о укидању ванредног стања 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
У Србији 200 жртава коронавируса, пред посланицима Предлог одлуке о укидању ванредног стања
Trenutno na sajtu: 1529       |       Podeli:
06.05.2020 | 0 коментар(а)



Од почетка епидемије коронавирус је у Србији однео 200 живота, док је заражено

9.677 особа. У болницама се тренутно лечи 1.855 пацијената, а излечене су 1.723 особе. Народна скупштина данас разматра Предлог одлуке о укидању ванредног стања.Председница Скупштине Србије Маја Гојковић за данас је сазвала другу седницу Народне скупштине током ванредног стања, а пред посланицима ће се наћи Предлог одлуке о укидању ванредног стања, који је поднела Влада Републике Србије.

Председник Србије Александар Вучић претходно је најавио да ће полицијски час бити укинут од четвртка, оценивши да ће од тада све бити „на одговорности људи“.

Кинески стручњак за контролу инфекције ковид19, инфектолог Лин Бинглианг рекао је да је Србија прешла „из црне у светлу етапу“, упозоривши да опуштања не сме да буде и да је неопходно строго придржавање свих мера превенције, посебно сада када је Србија ушла у фазу која подрзумева нешто блаже мере, преноси РТС.

Заменица директора Института за јавно здравље Батут Дарија Кисић Тепавчевић најавила је да ће истраживање имунитета у општој популацији почети до краја недеље и да ће трајати 60 дана, са циљем да се утврди проценат имуних.

Она је додала да је циљ тестирање 7.000 породица, односно 17.000 људи.

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да је скептичан да је формиран висок колетивни имунитет према вирусу корона, и да ће се то знати током лета кроз најављено тестирање и када је вирус најмање у циркулацији.

„Неопходно је спровести тестирање да видимо колики је тај имунитет. Више сам убеђења да међу нама има много мање заштићених људи, него што се евентуално, верује“, рекао је Кон.

ГЗС/ Инсајдер




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Skupstina zasedanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.988.528 посета
Тренутно на сајту: 1529 посетилац(a)