ГГ „Иван Ћаловић”: Протест и показивање незадовољства да, криминално и рушилачко понашање не 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
ГГ „Иван Ћаловић”: Протест и показивање незадовољства да, криминално и рушилачко понашање не
Trenutno na sajtu: 534       |       Podeli:
09.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Поводом актуелне друштвено – политичке као и безбедносне и здравствене ситуације

у Србији нарочито у протекла два дана, ГГ „Иван Ћаловић” обратила се јавности града Чачка следећим саопштењем:

 

  1. Пре свега, сматрамо да је актуелна власт спроводећи потпуно нерегуларне и намештене изборе у време светске пандемије апсолутно допринела погоршању здравствене ситуације у Србији, а која ће тек показати своје угрожавајуће последице по животе и здравље људи, као и по дугорочну неизвесност становништва.

  2. То је по нашем мишљењу црвена линија коју је власт прешла искључиво из личних партијских интереса, покушавајући на перфидан начин да пребаци одговорност на грађане, као да су грађани организовали и спровели непотребне изборе.

  3. Из тог разлога, најава поновног полицијског сата и ограничавање кретања грађана је заиста граница стрпљења која се не може прихватити мирно, па апсолутно подржавамо протесте које грађани изражавају.

  4. Ипак, анализирајући дешавања на протестима ова протекла два дана, закључујемо да се оправдан разлог за окупљања честитих и независних грађана, злоупотребљава и од стране неких недефинисаних и сумњивих актера који имају потпуно друге мотиве за учешће у протестима.

  5. Будући да је евидентно насиље над учесницима протеста и имовином, да се не зна ко заправо организује и примењује силу, да се након тога извештава најчешће погрешно, те да је очигледно да власт има и те како уплив у негативне слике насиља и демолирања, јер несумњиво ангажује лица из криминогених структура, принуђени смо да јасно определимо наш однос према актуелним дешавањима.

  6. Дакле „народни протест” који је заказан за данас у Чачку, безрезервно подржавамо, јер смо против лажи и обмана и против полицијске бруталности, па ћемо позвати наше чланове и симпатизере, као и све слободоумне грађане да се придруже и узму учешћа у исказивању незадовољства.

  7. Наглашавамо са друге стране, да се у нашој средини не сме допустити акција насиља од стране провокатора, те да ћемо у том правцу предузети посебне мере које имају за циљ да не дође до примене физичке силе, нити до уништавања имовине, јер то наша група грађана не подржава.

  8. Значи, протест и показивање незадовољства да, а криминално и рушилачко понашање не, па ће зато и бити јединствена прилика да се грађани Чачка покажу у правом светлу и у правом броју, те да се традиционална енергија бунтовног Чачка представи на прави начин.

  9. Уколико желимо да променимо систем којим смо незадовољни, морамо се борити на начин који нас разликује од оних који организују и заступају тај накарадни систем.

  10. Драги суграђани, придружите се без страха, искористите своје уставно право на протесте и уколико желите бољи живот, помогните да покренемо промене.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak protesti gg ivan calovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.956.413 посета
Тренутно на сајту: 534 посетилац(a)