Златибор добија велелепни Спортски центар 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Златибор добија велелепни Спортски центар
Trenutno na sajtu: 700       |       Podeli:
17.10.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - Златибор би у наредном периоду могао постати престоница спортског туризма на Балкану. Општина Чајетина расписала је
Златибор добија велелепни Спортски центар, фото: РИНА

 тендер за израду пројектне документације за изградњу велелепног Спортског центра у подножју Торника.

 

 

"Златибор је већ годинама уназад место где се за такмичења припрема велики број екипа из различитих спортова, сада је та бројка већа од 100. Наша спортска инфраструктура којом тренутно располажемо нема довољно капацитета да одговори на све већу потражњу. Зато је изградња новог Спортског центра била неопходна. Градиће се на парцелама од хотела Торник до подножја Торника. На тај начин моћи ћемо на Златибору да примимо све домаће и иностране екипе и пружимо им квалитетне услове за спортске припреме и такмичења", рекао је  председник општине Чајетина, Милан Стаматовић.

 

 

Нови спортски центар састојаће се од стадиона, објеката фудбалског центра, фудбалске хале и помоћног терена, атлетског стадиона, премијум и стандард тренинг зоне и пешачке зоне са авенијом спорта, наводи се у пројектној документацији.

Главни и помоћни стадион ће бити изграђени у складу са УЕФА регулативом, па ће на њима моћи да се организују такмичарске утакмице и националних селекција. Главна трибина на западу моћи ће да прими 2500 људи, док ће источна имати капацитет од 750 гледалаца.

 

 

Пешачка зона ће се простирати на површини од 15.000 м² и дужини око 1,4 км и имаће свој музеј спорта, дечја игралишта, туристички инфо центар, ресторан, супермаркет.

 

 

Тендер је отворен до 17. новембра, а  градња Спортског центра на Златибору требало би да почне наредне године.

 

 

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Zlatibors sportski centar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.180.799 посета
Тренутно на сајту: 698 посетилац(a)