Чачанске реке поново загађене, помоћница градоначелника најавила чишћење реке Лупњаче 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Чачанске реке поново загађене, помоћница градоначелника најавила чишћење реке Лупњаче
Trenutno na sajtu: 467       |       Podeli:
31.05.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Услед редовног узорковања на реци Лупњачи и самим тим на Западној Морави, на основу извештаја
Фото: РИНА

Завода за јавно здравље, утврдили смо да је поново дошло до загађења и видљивог филма уља и масти на површини реке, рекла је данас на ванредној конференцији за медије помоћница градоначелника Мирјана Ђоковић.

Она наводи да је јутрос изашла на терен како би утврдили одакле потиче загађење и о чему је заправо реч.

,,Оно што могу у овом тренутку да закључим је да ја не могу апсолутно указати на загађиваче и дати презизну информацију. Не желим да кажем да град Чачак није надлежан. Тачно је да ми немамо надлежност за поступање и ја као ресорни помоћник не могу да пошаљем локалног инспектора за екологију који би ишао да поступа”, рекла је Ђоковић.

Помоћница градоначелника додаје да када се градоначелник обратио компанији “Слобода” са захтевом да огласи и кажу да ли су они загађивачи реке, дан касније добили су допис у коме компанија негира да загађење потиче из њиховог круга.

,,Када говоримо о овом проблему, компанија Слобода је фирма од посебне намене за одбрамбени систем државе Србије и тамо не могу поступати цивилни инспектори него само инспектори из инспектората Министарства одбране”, изјавила је Ђоковић додајући да је приликом јутрашње посете компанији разговарала са генералним директором.

,,Договорили смо се да у што краћем року, тачније у наредним недељама уђемо у чишћење реке Лупњаче од врата компаније “Слобода” до улива у Западну Мораву. Морамо бити потпуно свесни да желимо чисту реку и да морамо да предупредимо неке ствари, чак постоји мишљење да је можда дошло до вишедеценијског таложења штетних материја на реци Лупњачи, па да можда свака већа падавина узоркује и ствара те видљиве мрље на површини река”, казала је Ђоковић.

Ђоковић истиче да је град Чачак савестан еколошки град који се бави пројектовањем постројења за отпадне воде, први рекултивише и затвара несанитарну депонију ,,Прелићи” и једноставно неће да дозволи да има акцидент у виду загађених река.

 

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.388.737 посета
Тренутно на сајту: 468 посетилац(a)