Са ВШТСС-а до универзитета у иностранству 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Са ВШТСС-а до универзитета у иностранству
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
26.06.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Висока школа техничких струковних студија (ВШТСС) одличан је полигон са ког студенти могу да развијају своје образовање.



Пример за то јесте и студент информатике Александар Рајичић, који је на међународној размени студената у Будимпешти одушевио тамошње професоре знањем, али и дипломским радом чија тема је била "Размена новца без посредништва трећег лица".

"Бит коин првенствено помаже у размени новца, нема посредника, нема трећих лица која могу да вам узимају провизију и да контролишу ток вашег новца. Све што вам је потребно у тој размени јесте бит коин новчаник. Пошто је ова област још увек недовољно пропагирана, професори у Будимпешти су били изненађени што се један студент из Србије бави управо овом темом", изјавио је Рајичић.

Александар је у Мађарској имао прилику да се сусретне и са новим достигнућима која би у блиској будућности требало да угледају светлост дана и свима нама олакшају живот.

"Одушевљен сам приликом што сам могао да сарађујем са највећим стручњацима из света информатике. Та област се врло брзо развија и готово је извесно да ће ускоро дрон доносити пошту на кућну адресу, што је заиста невероватно”, нагласио је Рајичић.

Међународна размена, по речима Драгана Брајовића, директора ВШТСС-а, феноменалан је начин да студенти стекну нова знања и покажу своје капацитете ван граница Србије.

"Од великог значаја нам је да пошаљемо студенте у иностранство и да виде какав је образовни систем у другим високошколским установама, а то је и наша обавеза према програмима који су усклађени према болоњском концепту. Циљ нам је да се меримо са другим школама из окружења и да својим студентима понудимо најбоље. За сад имамо уговоре са установама у Сплиту, Марибору и Грацу", истакао је Брајовић.

Млади људи који се одлуче да своје образовање наставе или усаврше на Високој школи техничких струковних студија у Чачку, имаће прилику да бирају између осам смерова. Од ове године ту су и два нова, информационе технологије и еколошки менаџмент који будућим студентима пружају максималан спекатар знања из тих области.

Пријава будућих студената на ВШТСС, трајаће до 28. јуна. Пријемни испит заказан је за 29. јун, а за све заинтеросаване биће организована бесплатна припремна настава у просторијама школе.

Глас западне Србије

Прилог емитован у Националном дневнику ТВ Пинк (27:35-29:20)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.888.360 посета
Тренутно на сајту: 450 посетилац(a)