У Прибоју релаксирање мера, али појачан инспекцијски надзор 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У Прибоју релаксирање мера, али појачан инспекцијски надзор
Trenutno na sajtu: 510       |       Podeli:
05.08.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Епидемиолошка ситуација у општини Прибој је значајно повољнија него пре четири

седмице, када је 6.јула 2020.године уведена ванредна ситуација, оцењено је на седници Општинског Штаба за ванредне ситуације, која је одржана данас.

За разлику од претходних недеља, у последњој седмици смањен је број прегледа у ковид амбуланти Дома здравља, са 80 и 50 на око 20 дневно, и то са лаганом тенденцијом даљег смањења.

Како се смањује број прегледа у ковид амбуланти тако се смањује и број хоспитализованих пацијената у изолационим блоковима Опште Болнице Прибој, где последњих дана има у просеку око 20 пацијената, и то са лакшом клиничком сликом.

Прибојске здравствене установе располажу довољним количинама лекова, санитетског материјала и заштитне опреме, а поправљена је и опремљеност неопходним уређајима и пратећом медицинском опремом, као и новим кадровима.

На основу нешто повољније епидемиолошке ситуације Штаб за ванредне ситуације општине Прибој донео је и две мере ублажавања ранијих наредби.

Дозвољава се рад базена на отвореном и продужава рад угоститељских објеката са баштама до 24 сата.

Штаб је донео и закључак да се са мерама ублажавања, појача инспекцијски надзор примене заштитних мера, од придржавања радног времена, ношења заштитних маски и поштовања физичке дистанце.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj epidemija mere relaksacija inspekcija nadzor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.199.247 посета
Тренутно на сајту: 511 посетилац(a)