Ноћно скијање као посебна атракција 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Ноћно скијање као посебна атракција
Trenutno na sajtu: 656       |       Podeli:
03.02.2017 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Традиционална љубазност,гостопримство и ниске цене коначно су уродили плодом па се ове зиме на Златару тражи кревет више.



Са почетак распуста за ученике у Западној Србији готово сви смештајни капацитети на овој планини су попуњени а пуном паром ради и скијалиште Златар. Посебна атракција за све скијаше представља ноћно скијање.

 

За зимовање на овој планини Бојаџић Мурат из Пљеваља определио се иако му је Жабљак био како каже ближи, међутим проста економска рачуница довела га је као и бројне друге госте управо на Златар.

-Ово задовољство нећу добити нигде у региону за новац који плаћам овде. Цене ски паса, затим угоститељских услуга те рентирање ски опреме вишеструко је скупље на Жабљаку који ми је много ближи од Златара – тврди Бојаџић.

Управник скијалишта Златар Салих Туркмановић истиче да је стаза изузетно добро припремљена те да утабаног снега на њој довољно за квалитетно скијање.

Стаза “Златар 1” дугачка је око 1200 метара осветљена је целом својом дужином има систем за вештачко оснежавање и опслужује је савремена четвороседна жичара за чију дневну цену ски паса треба издвојити свега 1000 динара – каже Туркамновић и додаје да је цена ски паса за ски лит “Сидро” 700 динара за одрасле и 500 за децу.

 

Могућност добре зараде ове зиме поред златарских хотела и скјиалишта имали су и инструктори скијања као и привредници који се баве рентирањем ски опреме.

Ако се по јутру дан познаје ово ће бити изузетно добра сезона.Располажемо са око 80 комплета скијашке опреме, дневна цена најма једног комплета износи свега 500 динара, док за један час скијања са лиценцираним инструктором треба издвојити 700 динара – каже нововарошки предузетник Милош Думић.

Поред гостију из Србије који су најбројнији, на овој планини бораве углавном црногорци и босанци а има мањи број и туриста из Русије.

ПП Медиа

 

Опширније у прилогу који је емитован у Дневнику западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.969.205 посета
Тренутно на сајту: 657 посетилац(a)