Возила поново могу да се увозе, грађани добили уверења 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Возила поново могу да се увозе, грађани добили уверења
Trenutno na sajtu: 329       |       Podeli:
24.12.2020 | 0 коментар(а)



Возила поново могу да се увозе у Србију и сви грађани, који су чекали од 12. новембра, добили су уверења да могу да региструју

своје аутомобиле, изјавио је в.д. директор Агенције за безбедност саобраћаја Душко Пешић.

Неколико хиљада возила чекало је на граници за улазак у Србију, јер Агенција за безбедност саобрацаја скоро месец дана није издавала уверења за испитивање возила од како је, сада већ бившој директорки Јасмини Милошевић, истекао мандат, преноси РТС.

Нови в.д. директор Душко Пешић каже да је проблем решен и да су сви грађани који су до тог тренутка чекали добили уверења да могу да региструју своје аутомобиле.

Милошевићевој је истекао мандат 12. новембра и тада је настао правни вакум у функционисању Агенције за безбедност саобраћаја, јер нико у тој агенцији није имао овлашћење да потпише неопходну документацију за испитивање возила.

Због тога сви грађани Србије који су након 12. новембра купили аутомобил у иностранству нису могли да га региструју ни да га увезу у Србију.

„Оног тренутка када је именован директор, када су створени законски услови ми смо кренули са потписивањем, одобравањем и штампањем захтева. Тако да су сви грађани који су до тог тренутка чекали у периоду од три дана, од 8. до 11. децембра, добили уверења да могу да региструју своје аутомобиле", рекао је Пешић.

Додаје да је од тада регистровано око 15.300 возила из увоза.

„У року од три дана решили смо све захтеве, негде око 15.300 возила из увоза је регистровано, одштампана су уверења и послата власницима и негде око 2.300 возила на којима су рађене преправке", објашњава Пешић.

Додаје и да је период обраде који је раније био три до цетири дана, скраћен на један дан.

„Ангажовањем додатних капацитета успели смо да смањимо период обраде. Букавално у року од 24 часа од тренутка када грађани поднесу захтев, Агенција реши уверење односно да одобрење за аутомобил", наводи Пешић.

ГЗС/Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gradjani auta uvoz dozvola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.291.130 посета
Тренутно на сајту: 330 посетилац(a)