Пуне лекарске ординације због уједа стршљенова у Новој Вароши 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Пуне лекарске ординације због уједа стршљенова у Новој Вароши
Trenutno na sajtu: 576       |       Podeli:
10.08.2018 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Најезда стршљенова и оса овог лета нарочито је примећена на подручију нововарошке општине.

Према подацима добијеним из Дома здравља, током последња два месеца лекари ове здравствене установе због уједа инсеката свакодневно су пружали помоћ житељима, углавном из сеоских подручија. Било је дана када су здравствени радници, због уједа стршљенова, интервенисали у више наврата током једног дана.

Будимир Живковић (52) из села Бистрица, избегао је у понедељак 6. августа смрт након што га је изуједало двадесетак стршљенова, захваљујући томе што је одмах након напада инсеката стигао у просторије Хитне помоћи где су лекари брзо реаговали и спасили му живот. Директор Дома здравља доктор Бранко Поповић каже да је током овог лета приметан пораст интервенција лекара због уједа опасних инсеката.

,,Током последња два месеца лекари су грађанима указивали помоћ свакодневно због уједа стршљенова, оса и пчела. Ови уједи могу бити смртоносни код особа које су алергичне на неки од састојака отрова инсеката. Нарочито је опасно уколико дође до више убода, због тога је битно да када дође до уједа пацијент што пре стигне у болницу и да му се пружи помоћ", прича доктор Поповић.

Он истиче и да уједи инсеката током ранијих година нису били честа појава на овом подручију међутим да се то ове године драстично променило.

,,Током минулих неколико година због уједа стршљенова у летњим месецима лекарске екипе би интервенисале по једном у 15 дана, али ове године тај број драстично је повећан. На сву срећу није било фаталних исхода", наводи доктор Бранко Поповић.

ГЗС / ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.319.204 посета
Тренутно на сајту: 576 посетилац(a)