Kрупне промене у Влади Србије: Вучевић уместо Ане, Ружићу екологија 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Kрупне промене у Влади Србије: Вучевић уместо Ане, Ружићу екологија
Trenutno na sajtu: 454       |       Podeli:
23.06.2017 | 0 коментар(а)



Градоначелник Новог Сада и потпредседник напредњака Вучевић требало би да буде појачање Влади Србије и тиму Ане Брнабић, сазнаје „Ало!”

Градоначелник Новог Сада и потпреседник Српске напредне странке Милош Вучевић добија високу функцију у Влади Србије, а како „Ало!” сазнаје, он ће бити нови Министар државне управе и локалне самоуправе.

Ова подела карата у Немањиној 11 значи и то да ће потпредседник социјалиста Бранко Ружић бити на челу новоформираног Министарства за екологију, тако да ће функционер СПС-а Жарко Обрадовић и овога пута остати без министарске фотеље.

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и потпредседник напредњака, као што је „Ало!” први писао, требало би да буде ново име и појачање Влади Србије и тиму Ане Брнабић. Колико је Вучевић човек од поверења председника Србије и шефа напредњака, најбоље говори податак да ће у Немањиној 11 наследити министарску фотељу Ане Брнабић.

- Вучевић је постигао фантастичан успех у Новом Саду и управо тај његов рад био је препорука да се нађе на челу Министарства за државну управу и локалну самоуправу. Он је свакако идеално решење за наследника Ане Брнабић - објашњава наш извор.

Интересантно је да је Милош Вучевић међу првима подржао Вучићеву одлуку да нови мандатар буде Ана Брнабић. Наиме, градски одбор СНС-а у Новом Саду, са председником Милошем Вучевићем на челу, саопштио је да напредњаци никада нису били јединственији и да мандатарка Ана Брнабић има апсолутну подршку целокупног чластва СНС-а, не само у Новом Саду већ и у целој земљи.

Према речима нашег извора, потпредседник СПС-а Бранко Ружић, који се помињао као наследник Ане Брнабић, ипак неће остати без министарске фотеље.

Бранко Ружић, фото: Танјуг

 - Иако је чак и лидер социјалиста Ивица Дачић најавио да би Бранко Ружић могао да се нађе на челу Министарства за државну управу и локалну самоуправу, то се ипак неће догодити. Ружић неће остати без фотеље, а највероватније ће водити новоформирано Министарство за екологију - објашњава наш извор и додаје ће један социјалиста ипак остати без фотеље.

- Жарко Обрадовић ипак неће бити и новој Влади Србије - закључује наш извор.

„Ало!” је први писао да ће се некада бунтовни потпредседник напредњака наћи на челу Министарства екологије. Ружић, који је, иначе, пружио Ани Брнабић подршку и док се само спекулисало да је у игри за премијера и честитао јој одмах по именовању за мандатара, оберучке је прихватио понуду да преузме ресор екологије.

- Из простог разлога што је план да се том министарству озбиљно приступи, што ће Влада Србије уложити озбиљан новац у ресор, првенствено јер Министарство за екологију има важну улогу у евроинтеграцијама, што и сам Ружић као некадашњи министар без портфеља задужен за европске интеграције врло добро зна - казао је наш извор.

Јадранка добија портфељ!

Јадранка и званично добија портфељ! Министарка задужена за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић добиће напокон портфељ. Наиме, како „Ало!” сазнаје, нова Влада Србије добиће два нова министарства, а једно од њих биће Министарство за евроинтеграције, на чијем челу ће се наћи Јоксимовићева.

- Јадранка је и до сада са великим успехом водила евроинтеграције и сасвим је логично да она добије ту функцију - навео је наш извор.

Министри у суботу пред Скупштином

У Скупштину Србије по хитном поступку данас би требало да стигну измене Закона о министарствима, а потом и заказивање седнице парламента, највероватније у суботу, сазнаје „Ало!”. Потом следи расправа о избору Владе, а нови министри и премијерка требало би да положе заклетву до 30. јуна, када истиче рок за формирање Владе.

Вучић: Србија неће имати двоглавог премијера

Председник Србије Александар Вучић у интервјуу за „Недељник” рекао је да Србија неће имати „двоглавог” премијера, али да је логично да ће Ивица Дачић више да се бави политичким питањима, пошто се важним политичким питањима бавио и док је он био премијер. Упитан да ли је именовање Брнабићеве уступак Западу, који је највећи економски партнер Србије, док је Дачић то Москви, Вучић је рекао да се није бавио тиме, иако би то било логично. "Гледао сам оно у чему је Ана добра и у чему је Ивица успешан.“ Вучић је оценио да ће обавезе Брнабићеве као премијера бити подељене у три дела - очување фискалне стабилности и успешан заршетак седме ревизије са ММФ-ом, даљи рад са Светском банком на унапређењу пословног амбијента и место Србије у свету по том питању.

Извор: Ало




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.831.788 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)