Ђурић: Развој туризма и капиталне инвестиције су наши циљеви у 2019. години 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Ђурић: Развој туризма и капиталне инвестиције су наши циљеви у 2019. години
Trenutno na sajtu: 415       |       Podeli:
12.12.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина – Буџетом за 2019. годину планирана су средства за капиталне пројекте које морамо реализовати.

То су пре свега завршетак Голд гондоле, завршетак постројења за отпадне воде, куповина спортске хале на Златибору и реконструкција спортске хале у Чајетини. За ове четири инвестиције биће издвојено највише новчаних средстава, али нећемо заборавити ни мање пројкете које у следећој години морамо привести крају”, изјавио је Арсен Ђурић у изјави за Глас западне Србије.

У сарадњи са Европском унијом из чијих фондова су издвојена новчана средства, код хотела Олимп на Златибору, биће изграђен спортски парк који ће обухватити малу атлетску стазу, теретану на отвореном, савремени спортски мобилијар, а према Ђурићевим речима спортски туризам заузима битно место у комплетној понуди Златибора.

„Овде на припреме долазе озбиљни тимови из целог света, али и репрезентације. Са смештајним капацитетима не оскудевамо, али оно што нам недостаје јесу спортски терени. Тренутно имамо осам, а у плану је да локална самоуправа следеће године направи још два или три терена, а да би могли примити све екипе потребно нам је бар 15. Хотел Палисад, али надамо се и други хотелијери имају у плану да их изграде. Како би се развијао спортски туризам општина је и купила спортску халу како би опстала и била од значаја. Бројни наши прослављени спортисти организују кампове, што додадатно утиче на позитивну промоцију Златибора”, истиче Ђурић.

Тиристичка понуда Златибора биће заокружена и отварањем културног центра.

„То је капитални објекат за општину, који ће коштати преко 1, 5 милиона еура и простираће се на 2000 квадратних метара. У њему ће се налазити сала за позоришне представе по последњим стандардима која ће се користити и за биоскопске пројекције, а један део биће одвојен за библиотеку. Велика је ствар да у време кад праве вредности уступају пред разним сдржајима упитног квалитета, Златибор добије савремено позориште”, наглашава Ђурић.

ГЗС


 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor turizam investicije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.156.359 посета
Тренутно на сајту: 416 посетилац(a)