Упокојио се прота Мирослав Милетић из Прељине 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Упокојио се прота Мирослав Милетић из Прељине
Trenutno na sajtu: 462       |       Podeli:
08.09.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Свештеник Мирослав Милетић (Јежевица пожешка, 1949) упокојио се 7. септембра и биће

сахрањен сутра, 9. септембра, у 15. сати на гробљу у Прељини. Заупокојена литургија служиће се сутра од 8 сати у Храму Светих Јоакима и Ане у Прељини.

У народу омиљени и вредан прота био је први свештеник у послератном добу који је (2006) добио Децембарску награду Чачка, као највише друштвено признање у овој средини.

Милетић је по рукоположењеу за свештеника службовао најпре у Горњој Горевници, затим једну годину у Епархији жичкој а следећих 35, до пензионисања, у Прељини. У свом веку покретао је и учествовао у градњи чак пет храмова – у Горњој Горевници, Соколићима, Доњој Трепчи као и две цркве у Прељини, крајпуташице и богомоље на месном гробљу. Један је оснивача Хуманитарног фонда Црквене општине Прељина.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.498.036 посета
Тренутно на сајту: 463 посетилац(a)