Десети „Илиндански дани” у Каменици 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Десети „Илиндански дани” у Каменици
Trenutno na sajtu: 558       |       Podeli:
28.07.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Ове године, по десети пут ОШ“ Иво Андрић“ Прањани и МЗ Дружетићи

организују културно-уметничку и спортску манифестацију „Илиндански дани„.

Према речима директора школе Зорана Пантовић, циљ манифестације је да промовише Каменицу као туристичко место, да промовише школу која је организатор бројних манифестација и спортских догађаја у прањанском крају, да окупи уметнике, културно-уметничка друштва , песнике и трубачке оркестре и на тај начин пренесе младим нараштајима део културе и традиције, како би ту изворност народног стваралаштва сачували од заборава.

„Прошле године нисмо могли да одржимо манифестацију због пандемије која је задесила цео свет, oве године су се стекли услови да се манифестација одржи. Од учесника програма имаћемо три трубачка оркестра, три културно-уметничка друштва, две певачке групе, младе солисте Ленку и Милицу Вујанић, ту је и ликовна колинија као и спортска такмичења у стоном тенису и шаху за децу. Програм почиње 1. августа у 18 часова свечаним дефилеом учесника кроз варошицу, а на крају програма имаћемо и традиционални ватромет уз општенародно коло уз трубаче. Биће ово прилика да присутним гостима највимо и највећу манифестацију у нашем крају “Сабор виолиниста„ у Прањанима, рекао је Пантовић.

Милан Крњић, председник МЗ Дружетићи је позвао мештане не само Дружетића већ и целе околине да дођу и уживају у богатом програму.

„Ово је за наше село значајна манифестација јер желимо да развијамо сеоски туризам. У околини има неколико домаћинстава која се баве сеоским туризмом па је ово прилика да гостима који се ту налазе представимо наше место у најлепшем могућем светлу, да се забаве и уживају у звуцима трубе и играма културно-уметничких друштава.Зато позивам људе да у што већем броју посете ову нашу манифестацију”, закључио је Крњић.

Директор Пантовић се захвалио свим пријатељима манифестације, Општини Горњи Милановац, Културном центру, Туристичкој организацији, фирмама „Снајпер“ и „Феромонт“ , колегама из школе , Ивану Димитријеви и Милуну Вулићевић за организацију турнира у шаху и стоном тенису, учесницима програма, као и свим осталим пријатељима који су допринели да ова манифестација траје читаву деценију.

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ilindan ivo andric

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.106.423 посета
Тренутно на сајту: 558 посетилац(a)