Архимандрит ослобођен оптужбе да је нанео бол попу и попадији 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Архимандрит ослобођен оптужбе да је нанео бол попу и попадији
Trenutno na sajtu: 794       |       Podeli:
02.03.2022 | 0 коментар(а)



Чачак – Основни суд у Чачку одбио је захтев тужилаца Исаила Марковића и његове супруге

Наташе из Београда да им тужени Чачанин Дарко Јовановић исплати по 100.000 динара на име претрпљених душевних болова због повреде части и угледа. Истом судском одлуком, тужиоци су обавезани да туженом надокнаде трошкове парничног поступка у износу од 177.300 динара. Реч је, иначе, о спору који годинама траје пред нашим правосуђем.У тужби је наведено да је Марковић свештеник и намесник храма Светог Томе Српске православне цркве у Јоханесбургу у Јужноафричкој Републици, јединој нашој цркви на афричком континенту, те да је Пантелејмон свештеник Епархије рашко – призренске у егзилу и да је од стране СПЦ – а лишен свештеничког чина, монаштва и монашког имена. Додаје се да је тужени јула 2016. на порталу Анти-цензура.цом објавио текст „Скривена љубавна афера и тајна насилне смрти на имању СПЦ у Јоханесбургу”, који је написаои потписао.

Ово је друго суђење у Чачку истим поводом, пошто је на претходном (2019) Пантелејмон осуђен на глобу од 200.000 динара супружницимаМарковић, који су тражили одштету од укупно милион динара. Међутим, Апелациони суд у Крагујевцу укинуо је ту пресуду по жалби Пантелејмоновог адвоката Ивана Ћаловића из Чачку и вратио уЧачак на ново одлучивање, по чему је пресуђено ових дана. Апелациони суд оценио је да нема доказа да је Пантелејмон писао спорни текст, и да терет доказивања стоји на приватним тужиоцима.Чачанин Јовановић је више од деценије био старешина богомоље у Јоханесбургу али га је СПЦ сменила и на то место поставила Марковића, премештајући га из Аргентине. Јовановић данас води манастир у Новим Козарцима код Кикинде, који припада Епархији рашко – призренској у егзилу, коју је до упокојења водио владика Артемије Радосављевић.

 

ГЗС/Политика




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SPC JOHANSEBURG CRKVA ERP EPARHIJA RASKO PRIZRENSKA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.086.594 посета
Тренутно на сајту: 794 посетилац(a)