Машине и радници на ауто путу Прељина - Пожега у петој брзини 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Машине и радници на ауто путу Прељина - Пожега у петој брзини
Trenutno na sajtu: 582       |       Podeli:
20.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак, Пожега - Радови на деоници Прељина - Пожега су појачани, пробијањем тунела у Трбушанима у дужини од 278 метара решен је



кључни део на потезу од петље у Прељини до тунела Лаз, а градитељи су корак ближе задатом циљу. Радови на целој траси до Пожеге требало би да буду готови у јануару следеће године док се завршетак деонице од Прељине до Паковраћа очекује 15. децембра.

Траса будућег ауто пута од Прељине до Пожеге кажу грађевински стручњаци јединствено је градилиште у овом делу Европе. Захтевна геоморфологија изискивала је интензивирање радова а кључни део на потезу од Прељине до Паковраћа, тунел Трбушани је ппробијен и у току су завршни радови.

"Тренутно смо избетонирали два сегмента тунела, око 30 метара, постоје бочни шипови којих има око 950 остало нам је још да урадимо око 300",рекао је Никола Кртинић грађевински инжењер.

Према речима кинеских инжењера њихови и наши радници раде као тим и најважније је да све пројектовано буде завршено у задатом року.

Да је заиста тако потврђују и наши подизвођачи који прате задати темпо како би се испоштовали сви рокови.

Свакодневни надзор присутан је на овом градилишту а мештани за ове раднике имају само речи хвале.

И Министар грађевинарства и инфраструктуре Томислав Момировић наглашава да сваки дан мора бити максимално искоришћен.

"Не смемо да калкулишемо, сваки дан радови морају да буду максимални" казао је Момировић.

Деоница Прељина-Пожега једана је од најзахтевнијих на коридору 11 јер се на дужини од тридесетак километара гради три тунела, 35 мостова, 11 надвожњака и три петље.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radovi preljina pozega

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.143.916 посета
Тренутно на сајту: 583 посетилац(a)