Успешно реализована хуманитарна акција “Нека се свако дете радује Божићу” 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Успешно реализована хуманитарна акција “Нека се свако дете радује Божићу”
Trenutno na sajtu: 479       |       Podeli:
05.01.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Материјално угрожене породице традициоално су већ шесту годину за редом у оквиру хуманитарне акције примили пакете помоћи

са основним животним намирницама.

Гужва у холу чачанског дома културе и осмех на лицима деце и одраслих који су примили поклоне показала  је да нечије мало, некоме значи много, нарочито у празничним данима.

Фото: Глас западне Србије

Хуманитарна акција под називом “Нека се свако дете радује Божићу”, организована је у сарадњи чачанских привредника, Кола српских сестра и студентске организације “Осмех на дар”. Један од главних организатора, Игор Јеринић, истакао је да ће акција бити настављена и даље и да очекује још више добротвора како би било скупљено још више помоћи.

Игор Јеринић, фото: Глас западне Србије

“Већ шест година организујемо празничну хуманитарну акцију. Ове године успели смо да уз помоћ хуманих људи скупимо помоћ за 270 породица и 540 пакетића за децу. Они су сви материјално угрожени, немају ништа или имају врло мало, па им је помоћ заиста добродошла. Наш циљ је да им бар за Божић и Бадњи дан обезбедимо потребне намирнице, како би достојно дочекали празнике”, навео је Јеринић.

Фото: Глас западне Србије

Коло српских сестара током целе године организује акције помоћи материјално угроженим породицима, у њиховим просторијама се скупља гардероба и све што би сиромашнима било од помоћи, а Бојана Јакшић из те организације, посебно је поносна на новогодишњу хуманитарну акцију.

“Данас је овде велика гужва и поносна сам што смо успели прикупити ову количину помоћи. Захвална сам нашим волонтерима и младима, као и свим доброчинитељима који су учествовали у акцији”, нгласила је Бојана Јакшић.

Бојана Јакшић, фото: Глас западне Србије

Четири године за редом у хуманитарној акцији учествује и студентска организација “Осмех на дар”, Јасмина Милосављевић наводи да је основни циљ те организације омладински активизам.

“У акцију су биле укључене школе и спортски клубови. Деца и омладина су правили пакетиће и данас овде помажу при додели. Трудимо се да укључимо младе да што више помажу онима којима је помоћ потребна”, изјавила је Јасмина Милосављевић.

Јасмина Милосављевић, фото: Глас западне Србије

Акција не би била успешно организаована да се нису одазвали бројни доброчинитељи и људи који су у могућности да помогну другима. Никола Шпајаковић са породицом већ пар година одазива се хуманитарној акцији, а поред њега ту су и фирме “ЛТД Логистик”, Ауто – Гарант, Пекара Понс, Комо Транс и многе друге, а организатори за следећу годину очекују још већи број компанија које ће се одазвати овом хуманом чину.

Фото: Глас западне Србије

ГЗС

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.832.431 посета
Тренутно на сајту: 477 посетилац(a)