Представљање монографије 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Представљање монографије
Trenutno na sajtu: 464       |       Podeli:
18.02.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” и Удружење Ирмос организују промоцију монографије „Манастир Свето Вазнесење”.

Ово је прва монографија о манастиру Вазнесењу из Овчарско-кабларске клисуре од његовог оснивања (14-16. век).

Иницијатор монографије је архимандрит Тимотеј, игуман манастира Вазнесење. У претходних неколико година, графички дизајнер Јелена Кужетић и Александар Перковић су прикупљали материјал о манастиру, вршили његов одабир и урадили дизајн, тако да су они најзаслужнији за коначни изглед монографије. Најобимнија грађа о манастиру је пронађена у Народној библиотеци Србије у Београду.

Финансијска средства за припрему и штамшање монографије је обезбедио Град Чачак.  

У програму промоције ће учествовати приређивач монографије Јелена Кужетић, професор књижевности др Владимир Димитријевић и игуман манастира Вазнесења архимандрит Тимотеј, док ће вече улепшати београдски музички састав Чалгија извођењем старих српских песама. Промоција се одржава у оквиру програма манифестације „Штампана реч 2019”.

Промоција монографије ће бити одржана у уторак, 18. фебруара у 19 часова у Великој сали Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис”. Модератор програма је Ана Ранђић, професорка књижевности.

Улаз је слободан за ову промоцију је бесплатан.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PROMOCIJA MONOGRAFIJA BIBLIOTEKA UDRZENJE IRMOS

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.942.808 посета
Тренутно на сајту: 463 посетилац(a)