Завршена прва фаза обнове РХ центра Прибојска Бања 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Завршена прва фаза обнове РХ центра Прибојска Бања
Trenutno na sajtu: 595       |       Podeli:
01.07.2019 | 0 коментар(а)



Прибој - После више од шест година паузе, медицински радници би требало да се врате у

зграду Рехабилитационог центра у Прибојској Бањи и наставе рад.

Планирано је да у реконструисаној згради, Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију Опште болнице Прибој, које чине три лекара, 15 физиотерапеута, шест медицинских сестара, буде усељено на први спрат. На другом спрату биће опремљени апартмани, капацитета 25 лежајева које ће у комерцијалне сврхе издавати Милешевска епархија. У подруму зграде гради се и котларница.

Ови радови се изводе на основу уговора који је пре три године потписан између Милешевске епархије, Манастира Светог Николе у Прибојској Бањи, Општине Прибој и Здравственог центра Ужице.

Уговором је предвиђено да Епархија изда у закуп, на 10 година без надокнаде, први спрат РХ центра у Прибојској Бањи Здравственом центру Ужице. Општина Прибој се обавезала да средствима из буџета, предвиђеним за здравство, опреми први спрат РХ центра, у складу са потребама Здравственог центра.

Сви грађевински радови су приведени крају и за који дан се очекује да се лекари прибојског Дома здравља уселе у обновљене просторије и почну са радом на добробит свих корисника бањског лечилишта.

Eпископ милешевски Атанасије у посети РХ центру у Прибојској Бањи, фото: Епархија милешевска

Епископ милешевски Атанасије је изразио своје задовољство што ће обновљени, реконструисани и уређени центар за рехабилитацију и опоравак болесника, након неколико година детаљног преуређења, поново моћи да прима пацијенте и пружа потребне здравствене услуге.

Након усељења лекара и почетка њиховог рада преуређење овог лечилишта наставља се даље, све док РХ центар Прибојска Бања не буде комплетно сређен и поново доведен у своју пуну функцију.

Иначе, здравствена заштита је у овом објекту престала да се пружа почетком 2013. када је РХ центар у Прибојској Бањи престао да ради после одлуке Милешевске епархије да почне реновирање зграде која им је додељена судским путем у процесу враћања имовине црквама и верским заједницама.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj pribojska banja rh centar rekonstrukcija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.104.979 посета
Тренутно на сајту: 596 посетилац(a)