Димитрије Левајац, унук устаничког војводе из Такова брани боје Србије 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Димитрије Левајац, унук устаничког војводе из Такова брани боје Србије
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
20.02.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Репрезентација Србије у стоном тенису недавно је на сензационалан начин у Португалу обезбедила учешће на овогодишњој Олимпијади у Токију,

а кроз тимске квалификације изборена су и два сингла. Иако су са бодовима били тек на 32. месту од укупно 34. национална тима, срби су успели да се пласирају међу првих девет и добију пасош за Јапан. 

Главни јунак тих невероватних победа у Португалији био је Димитрије Левајац (18) који није ни био у плану за пут на турнир јер није било новца у савезу, али је у последњем тренутку уврштен у екипу уместо повређеног Александра Каракашевића. Наши спортски листови су после тог турнира донели јединствен наслов: „Случајни херој Димитрије Левајац”.

Иначе, Левајци као потомци чувеног Карађорђевог војводе Рака Левајца, потичу из Такова, одакле су се преселили у Доњу Горевницу код Чачка. Један део фамилије у коме је књижевник и професор Тихомир Левајац, Димитријев деда, преселио се у БиХ односно Републику Српску, па су и Димитрије и његов отац рођени у Бањалуци.

„У Бањалуци сам живео до своје шесте године, осносно до 2008. Татина сестра и њен муж отишли су деведесетих у Москву и кад су тамо основали предузеће позвали су и мог оца. Мама је остала са нас троје док се отац није снашао и после шест месеци придружили смо му се” - рекао је Димитрије за „Спортски журнал”.

Димитрије се вратио у Србију и сада игра за стонотениски клуб из Зрењанина и студира на ФОН – у.

 

ГЗС/РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DIMITRIJE LEVAJAC BRANI BOJE SRBIJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.369.196 посета
Тренутно на сајту: 346 посетилац(a)