За младу др Ану Грујичић медицина је љубав и испуњење највећег сна 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
За младу др Ану Грујичић медицина је љубав и испуњење највећег сна
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
01.06.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Млада Чачанка Ана Грујичић завршила Медицински факултет у Крагујевцу са просечном



оценом 9,5. С обзиром на то да је била једна од 100 најбољих студената Медицине у нашој земљи, могла је да бира град и здравствену установу у којој ће градити своју каријеру и специјализирати. Међутим, она је изабрала Општу болницу у свом родном граду и каже да је за њу медицина једнако љубав.

За др Ану Грујичић медицина значи љубав, фото: ГЗС

„Медицина за мене значи љубав, испуњење једног сна, значи срећу када дођем на посао”, рекла је за Глас западне Србије др Ана Грујичић, специјализант Интерне медицине.

Ова млада жена љубав према медицини, људима и родном граду носи још из раног детињства што је пресудило да се врати у Чачак.

Фото: ГЗС

„Жељу да одем у иностранство никада нисам имала, једино је увек било оно, само, ако будем морала, наравно да сам у том правцу размишљала, учила сам језике. Међутим, пошто ми се стварно испунила жеља, остала сам у свом родном граду”, појаснила је др Грујичић.

Млада докторка тврди да јој је ово велики изазов и очекује да ће тимски рад и знање допринети да чачанска болница крене узлазном путањом када је здравство те установе у питању.

„Драго ми је да сам овде упознала толико квалитетних младих људи, који, као и ја имају жељу да унапредимо и нашу болницу и да грађанима Чачка, те свима који се лече у нашој установи да им пружимо бољу и негу, превентиву, а и лечење”, каже она.

С обзиром на то да др Грујичић није имала никакву дилему око одабира специјализације, додала је да је њен дан испуњен и уз своје иксусне колеге даје све од себе да се усаврши.

„Како дођем на посао, прво је ту рад са менторима, пратимо пацијенте који леже на одељењу, дајемо терапију, планирамо њихову даљу дијагностику, то ментори контролишу, саветују и допуњују”, каже др Грујичић.

Анина менторка Душица Тољић Шулубурић истиче значај знања које се поново враћа у моду и нада се да ће многи млади лекари следити пример младе докторке Ане Грујичић.

Анина менторка др Душица Тољић Шулубурић, помоћник директора чачамске Опште болнице, фото: ГЗС

„Као Анин ментор, задовољство је моје да се овим бавим и помажем овој младој жени да стекне што више практичних знања и да што боље уплови у ову причу медицине коју је изабрала. Када се сетим периода својих почетака, када сам и ја долазила у ову болницу, морам да кажем да су и тада, пре пуно година били на снази неки критеријуми, који су подразумевали дужину студирања, висину просека, односно буирао се квалитет. Негде у неком тренутку, то се на жалост изгубило, да би пре годину, две дана почело поново да се цени, те мислим да је то начин да задржимо младе људе у овој земљи. Иначе, Ана је задовољство за све у чачанској болници, надам се да има још пуно Ана које ће се овде њој и придружити”, закључила је др Душица Тољић Шулубурић, помоћник директора чачамске Опште болнице.

Медицина је Ани поред породице највећа љубав, а када човек има привилегију да ради оно што воли, засигурно ће бити успешан и читав живот ће одмарати.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ANA GRUJICIC MEDICINA DR DUSICA TOLJIC SULUBURIC BOLNICA RODNI GRAD

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.465.487 посета
Тренутно на сајту: 349 посетилац(a)