Златиборски округ добија ковид болницу у Ужицу, смештај за још 150 пацијената 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Златиборски округ добија ковид болницу у Ужицу, смештај за још 150 пацијената
Trenutno na sajtu: 371       |       Podeli:
14.07.2020 | 0 коментар(а)



Ужице – На територији Златибирског округа у ковид амбулантима на дневном нивоу буде обављено око 1.200 прегледа,



а број пријема у болницу десет пута је већи него што је то био случај пре непуних месец дана. Због попуњености капацитета и све више заражених лица, град Ужице добија ковид болницу, у којој ће уз ковид одељења у Здравственом центру Ужице, бити хоспитализовани пацијенти са средњом и тешком клиничком сликом.

„Убрзано се ради на опремању те болнице, која ће обезбедити смештај за још 150 пацијената којима је потребно медицинско лечење. Очекујемо да ће до краја ове седмице бити у функцији. Један број кревета смо већ обезбедили из Краљева, биће постављени и душеци. Стиже и екипа која ће обезбедити централни развод кисеоника, како би медицинарима био олакшан посао, јер су и сви они већ на измаку снага“, изјавио је директор Здравственог центра у Ужицу, др Милош Божовић.

Ковид болница у Ужицу биће смештена у Крчагову и простираће се на 2.000 квадрата. Да је епидемиолошка ситуација у читавом Златиборском округу изузетно тепшка, потврдио је и градночалник Ужица Тихомир Петковић.

„Због загушености у лабораторијама, још увек се чекају резултати за око 600 тестова, тако да ће број инфицираних наредних дана бити још више повећан, као и број пријема у болници, а наши капацитети су већ неко време на измаку. Према Ужицу гравитаирају сви становници Златиборског округа и зато ће ова ковид болница која се сада припрема, бити од великог значаја за лечење свих пацијената“, нагласио је Петковић.

На подручју Златиброског округа тренутно је инфицирано 913 лица, а најтежа ситуација је у Ужицу, Сјеници, Пожеги и Чајетини где има највећи број заражених.

 

Прилог емитован у вестима Б92:

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice pacijenti kovid bolnica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.914.634 посета
Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)