Зукорлић позвао Расима и Угљанина да формирају заједничку листу 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Зукорлић позвао Расима и Угљанина да формирају заједничку листу
Trenutno na sajtu: 324       |       Podeli:
28.01.2020 | 0 коментар(а)



Председник Странке правде и помирења (СПП) Муамер Зукорлић позвао је данас Расима Љајића и Сулејмана
Муамер Зукорлић, Фото: ГЗС

Угљанина да заједно наступе на предстојећим републичким и локалним изборима, формирајући јединствену бошњачку листу, преносе Санџачке новине.

Он је на конференцији за новинаре рекао да би тиме након три деценије искуства показали политичку зрелост, одговорност, снагу и способност да су спремни да личне, партијске и партикуларне интересе ставе по страни.

“Кључна вертикала нашег окупљања било би све оно што је од заједничке важности за све грађане, а пре свих Бошњаке, а то неће значити губљење политичких и партијских идентитета. Окупићемо се око основних начела везаних за Санџак, за статус Бошњака у Србији и Исламску заједницу, као неспорних историјских категорија јединства. Питање партиципитања и поделе власти, бар са наше стране, биће мање важно и нешто где треба показати свест и великодушност”, рекао је Зукорлић.

Он је истакао да је куцнуо час да политичари од кључног утицаја на простору Санџака смогну снаге да отворе нову страницу, у оквиру које ће све оно што се дешавало у протекле три деценије покушати да искористе као енергију коју треба инвестирати у будућност.

“Све се пробало и што ваља и што не ваља, мислим да више немамо времена и права пред Богом, историјом и овим напаћеним народом да личне, партијске и партикуларне интересе стављамо испред. Свакодневно гледамо реке исељеника, углавном младих и здравих људи, који у осећају безнађа траже могућност да преживе и да се остваре углавном у земљама западне Европе. Дакле, целокупна демографска енергија нам цури док ми гледамо или чекамо да се овај брод покуша окренути у другом смеру“, рекао је Зукорлић.

“Инфраструктурно, социјално и привредно стање на подручју Санџака је тешко. На жалост, овај простор није успео да се ослободи последица негетавних политика запостављености у погледу нових инвестиција и инфраструктурних пројеката, него се све своди на нивоу лепих речи и најава“, рекао је Зукорлић.

Он је рекао и да ће најављено спуштање цензуса значити могућност новог уситњавања политичке сцене и на локалу, што ће искомпликовати политичку сцену и омогућити да ускоинтересне релације одређују политику.

“Незванично знам и да српске странке на простору Санџака раде на томе да на предстојећим изборима наступе са заједничком српском листом, што је позитивно, тако да би у том случају имали неку врсту етничко- природних политичких односа. На републичком нивоу би то била правила која важе за све остале у парламенту, а на локалу би у свим санџачким градовима, од Новог Пазара до Прибоја, имали релације договора између бошњачке и српске листе”, рекао је Зукорлић.

Он сматра да се Санџак за један мандат од четири године не би препознао у најпозитивнијем смислу када би политичари енергију коју су до сада трошили на међусобне обрачуне усмерили ка инвестицијима и инфраструктурним пројектима.

“Моја рука је испружена, а потребне су још две руке, односно да две друге стране ово схвате и прихвате. Аксиом нашег окупљања треба да буду витални, национални, санџачки и бошњачки интереси, а све остало је питање договора у коме ћемо показати максималну толеранцију и спремност да овај договор успе”, рекао је лидер СПП.

ГЗС/ Радио Сто плус




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.373.555 посета
Тренутно на сајту: 324 посетилац(a)