Пас луталица ујео дете, други напад за месец дана 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Пас луталица ујео дете, други напад за месец дана
Trenutno na sajtu: 502       |       Podeli:
10.06.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Пас луталица ујео је У. М. (11), ученицу четвртог разреда ОШ "Владимир Перић

Валтер", надомак зграде у којој живи у Вакуфу. Девојчицу је животиња напала док је везивала пертле. Трагедију је спречио отац, који је успео да растера псе, а дете је примљено у пријепољски Дом здравља, одакле је након указане помоћи пуштено на кућно лечење. Цео случај пријављен је полицији.

Отац повређене девојчице Суад објашњава да су пси девојчици пришли око 20 сати, када се дете играло у дворишту зграде у којој живе.

"Она је била испред зграде у којој живимо, а ја сам са терасе посматрао игру. У једном моменту, када је моја ћерка почела да везује пертле, наишла су два пса луталице. Један пас ју је ујео за десно уво и изгребао је по лицу, други је лајао. Потрчао сам и успео да их отерам,док је ћеркица била готово избезумљена и без свести", прича за Суад Мемовић.

Фото: А. Ровчанин

Он наводи и да је дете уплашено, и да има трауме после свега што је преживела.

Плато Дома културе, хаустори зграда, двориште школе "Владимир Перић Валтер", парк у Вакуфу главне су локације одакле пси луталице сеју страх код деце и родитеља. Поред шетача, животиње неретко кидишу и на возаче двоточкаша, бициклисте и мотоциклисте, па је питање дана када ће неко бити теже повређен. Грађани негодују што се нико у локалној самоуправи не бави овом проблематиком.

"Унук ми има осам година, дете довољно одрасло да може сам да се игра са вршњацима испред зграде и ту код Дома, међутим не смем самог да га пустим због луталица којих је из дана у дан све више", рекао нам је комшија Драган В. који станује у згради поред.

Азил на чекању

Ово је други напад паса луталица у последњих месец дана. Средином прошлог месеца медицинска сестра Слободанка Дучић, након напада паса луталица, само пуком срећом и уз помоћ станара зграде испред које се десио напад, успела је да се одбрани од животиња.

Све ово предупредила би изградња азила за псе, који је годинама на чекању.

 

Новости, А. Ровчанин / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje psi lutalice napad dete

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.169.991 посета
Тренутно на сајту: 502 посетилац(a)