Веће разматрало извештаје о раду „Рзава“ Ариље и „Комуналца“ Лучани 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Веће разматрало извештаје о раду „Рзава“ Ариље и „Комуналца“ Лучани
Trenutno na sajtu: 490       |       Podeli:
19.08.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Општинско веће општине Лучани је одржало 46. седеницу на којој је најпре утврђен предлог одлуке о завршном

рачуну општине Лучани за претходну годину. У одлуци о завршном рачуну буџета за претходну годину, према приказаном стању активе и пасиве, буџетски корисници и буџет општине су исказали вишак прихода над расходима  у износу од 1,2 милиона динара, затим нераспоређени вишак прихода из ранијих година од 1,6 милиона динара и дефицит буџета општине у 2019. години у износу од 21,3 милиона динара.

Иначе, у претходној години у буџет се слило укупно 671 милион динара од чега је 409 милиона пореза на добит, зараде и имовину, 210 милиона од донација и републичких трансфера и 51 милион од прихода од продаје добара, казни и других прихода. Новчани одливи у претходној години из буџета су били већи и износили су 713 милиона динара због бројних поплава, откупа земље за изградњу насипа и надокнада за настале штете. Тако је исказан коначни дефицит буџета за 2019. годину у вредности од 42 милиона и покривен је са приходима из претходних година.

У наставку седнице већници су разматрали извештај о извршењу буџета за првих шест месеци ове године. Укупни приходи који су у том периоду остварени износе 322 милиона динара. Из пореских прихода 180 милиона и остатак из непореских, трансферних извора  и донација. У односу на исти период 2019. године остварени су већи приходи и примања за 36 милиона. Укупно извршени расходи у шестомесечном периоду су 325 милиона. Због успореног пуњења буџета током ове године, неопходно је одложити инвестиције које нису започете као и извршити уштеде на бројним активностима које нису приоритетне. Успорено пуњење је последица смањених привредних активности због вируса корона који онемогућава редован и потпун рад привредених субјеката.

Веће је усвојило и извештај о пословању ЈП „Рзав“ Ариље у претходној години у коме се наводи да је за пет општина испоручено 17.5 милиона м3 воде од чега 1.4 милиона м3 воде за општину Лучани. Дата је и сагласност на Извештај независног ревизора о ревизији радовних годишњих финансијских извештаја овог јавног предузећа. Дата је сагласност на одлуку УО о покрићу губитка у вредности од око пет милиона који ће бити покривен из нераспоређене добити из ранијих година.

Веће је усвојило и  шестомесечни  извештај о раду  предузећа „Рзав“ Ариље у коме се наводи да је цена од 11 динара по метру кубном годинама не промењена. Ово предузеће је до сада укупно испоручило  9 милиона метара кубних воде за пиће што је за 11 одсто више у односу на планирану испоруку.

Општинско веће је донело и извештај о раду ЈКП „Комуналац“ Лучани у коме се наводи да потраживања од корисника услуга су достигла  58 милиона док обавезе према добављачима износе 51 милион динара.

Прихваћен је и предлог „Комуналца“ о повећању цена комуналних услуга и испоруке воде које нису мењане од 2013. године. Према предлогу новог ценовника,  уместо досадашње цене воде од 37,5 динара по м3 грађанима ће бити наплаћивана цена од 44,90 динара по м3. У привреди, цена воде остаје иста  93,50 динара. Најављено је и постављање канти по сеоским домаћинствима како би се ефикасније износило смеће из свих делова наше општине. И поред овог повећања, цене комуналних услуга ће и даље бити најниже у Моравичком округу.

О свим тачкама о којима се на овој седници Општинско веће изјаснило, завршну реч дају одборници Скупштине општине, на седници која се планира почетком септембра месеца.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani vece

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.303.921 посета
Тренутно на сајту: 491 посетилац(a)