Ученик који је измакао столицу професорки у Трстенику ноћас примљен у болницу: Пријављен покушај самоубиства 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ученик који је измакао столицу професорки у Трстенику ноћас примљен у болницу: Пријављен покушај самоубиства
Trenutno na sajtu: 753       |       Podeli:
04.12.2022 | 0 коментар(а)



Дечак Н. Ж. (17), који је измакао столицу професорки 9. новембра у Техничкој школи у Трстенику,
Фото: ГЗС, илустрација

ноћас је хитно примљен у болницу. Према незваничним сазнањима, дечак је покушао да изврши самоубиство, потврђено је за Нова.рс.

Санитет хитне помоћи из Трстеника, брзо је стигао на лице места у село одакле је ученик и он је транспортован до крушевачке болнице у свесном стању. Око 1 сат, примљен је у шок собу Одељења за интензивну негу крушевачке Опште болнице и његово стање је стабилно, пишу Новости. Више јавно тужилаштво у Крушевцу поднело је прошле недеље захтев за покретање припремног поступка против Н. Ж. и ученика И. К. (17), а захтев за поступак како је прецизирано у тужилаштву, “иде у правцу кривичног дела злостављање и мучење, извршеног у саизвршилаштву”. Против трећег учесника догађаја М.М(18), који је као и И.К, цео инцидент у учионици снимао, поступак се покреће пред Основним јавним тужилаштвом у Трстенику.

Директор Техничке школе у Трстенику Милан Глиџић раније је донео одлуку о искључењу двојице ђака Н.Ж. и М.М, чиме је усвојен предлог Наставничког већа који је једногласно донет на седници 23.новембра. И.К, се подсетимо, исписао дан пре заседања Већа.

Професорка Марија Стевановић била је жртва насиља у учионици, када јој је прво Н. Ж. измакао столицу, док су М. М. и И. К. мобилним телефонима снимали, а потом и дистрибуирали тај снимак на друштвеним мрежама.

КАКО ПОТРАЖИТИ ПОМОЋ
Ако ниси сигуран коме да се обратиш за помоћ, а осећаш да ти је потребна, за почетак, имај на уму да је твој лекар опште праксе у могућности да те упути стручњаку за ментално здравље и консултовање с њим је први корак ка лечењу. Ипак, уколико из неког разлога не можеш тим путем, у наставку су наведена места и људи који те могу упутити или који пружају дијагностичке и терапијске услуге за депресију.

Национална СОС линија за превенцију самоубиства

Телефон: 011/7777000

ПРВА ПОМОЋ

Психоцентрала

Црногорска 2/16, Савски Венац, Београд

Телефон: 064 2288885

Емаил: контакт@психоцентрала.цом

Центар Срце

Телефон: 0800-300-303

Емаил: вања@центарсрце.орг.

Клиника за психијатријске болести Др Лаза Лазаревић

Вишеградска 26, Београд

Централа 011/3636400

Институт за ментално здравље

Палмотићева 37, Београд; телефон: 011/3307 500

Паунова 2; телефон: 011/2666 166, 011/2664 555

ГЗС/ Нова.рс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


skola decak samoubistvo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.028.333 посета
Тренутно на сајту: 754 посетилац(a)