У Горњем Милановцу пет оболелих, 258 особа у самоизолацији 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
У Горњем Милановцу пет оболелих, 258 особа у самоизолацији
Trenutno na sajtu: 443       |       Podeli:
03.04.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У последња 72 сата једно лице прекршило је забрану кретања за лица

старија од 65 година. Власници кућних љубимаца од суботе моћи ће да шетају љубимце од 23 до 1 сат после поноћи. Нова мера – забрањена су окупљања за више од два лица.

„Ми смо урадили све што је до нас да изолујемо сва лица која су била у контакту са зараженим лицима, било у компанији у којој су лица запослена, било други, лични контакти, с обзиром да нису сви из исте компаније“, рекао је Дејан Ковачевић, председник Општине Горњи Милановац.

У последња 72 сата једно лице прекршило је забрану кретања за лица старија од 65 година и председник општине апеловао је још једном на све суграђане да поштују прописане мере које је донео Кризни штаб на челу са епидемиолозима и, наравно, свих мера које доноси локална самоуправа.

Иначе, од суботе на снагу ступају нове мере, тако да ће забрана кретања трајати од суботе у 13 сати до понедељка у 5 сати ујутру. Пензионери ће моћи да искористе могућност да изађу до продавнице недељом од 4 до 7 сати ујутру, а власницима кућних љубимаца од суботе ће бити дозвољено да у кругу од 200 метара од места становања прошетају своје псе у периоду од 23 сата до 1 сат после поноћи. Такође, Влада Републике Србије донела је одлуку о забрани окупљања за више од два лица.
„Штаб за ванредне ситуације у Горњем Милановцу ограничио је радно време продавница, тако да ће суботом бити отворене до 12 сати, а недељом ће радити само продавнице опредељене за потребе пензионера и то од 4 до 7 сати ујутру“, изјавио је Ковачевић. Он је додао да се све превентивне мере које је предузима локална самоуправа одвијају по динамици која је планирана, а то подразумева превентивну дезинфекцију свих јавних простора.

Како сазнајемо, од јуче се почело са дезинфекцијом улица и тротоара у Прањанима и на Руднику. Са том праксом ће се наставити у предстојећим данима, с обзиром да су то једна од највећих насељених места на територији Општине Горњи Милановац.
„Општинска управа функционише по редукованом распореду. Највише се ради путем онлајн комуникације. Смањили смо број запослених који директно долазе на посао. Ангажовали смо све наше капацитете у смеру помоћи старим и угроженим лицима са територије наше Општине и са том праксом ћемо наставити и у наредном периоду. Набавили смо довољан број заштитне опреме за све наше запослене и покушавамо да у координацији са Општом болницом и Домом здравља обезбедимо довољно заштитне опреме и за њихове потребе, тренутно је ситуација на задовољавајућем нивоу“, рекао је Ковачевић.
Општина је обезбедила заштитне маске и рукавице и за полицијску станицу у Горњем Милановцу, како би и полицајци били безбедни на својим радним местима. Војска Србије, у оквиру својих могућности, у Горњем Милановцу, производи заштитне маске за своје потребе.

Председник Општине Дејан Ковачевић, рекао је да ситуација није нимало сјајна, али да се нада да ћемо, уз све мере које доноси Влада Републике Србије и Општина Горњи Милановац, изаћи као победници.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac korona virus mere

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.769.022 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)