ИТ караван у Чачку добио и петог финалисту 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
ИТ караван у Чачку добио и петог финалисту
Trenutno na sajtu: 350       |       Podeli:
14.05.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Последњи финалиста такмичења из дигиталне писмености и безбедности овогодишњег

ИТ каравана је ОШ „Драгиша Мишовић“ из Чачка, наводи се на сајту Министарства трговине туризма и телекомуникација.

У такмичарском програму Министарства трговине, туризма и телекомуникација, које је одржано у Спортској дворани „Младост“ у Чачку, друго место освојила је школа „Ратко Митровић“, треће „Вук Караџић“, четврто „Филип Филиповић“ и пето „Танаско Рајић“.

На почетку програма ИТ караван 04 ђаке су поздравили руководилац Групе за развој информационог друштва у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Владимир Пешић и помоћник градоначелника Чачка за област друштвених делатности, Владан Милић.

Победничка екипа, фото: Министарство тговине, туризма и телекомуникација

Такмичари су освојили УСБ-ове, ВР наочаре, бежичне звучнике и бежичне слушалице, а победнички тим из Чачка заједно са победницима из Београда, Зрењанина, Новог Пазара и Ниша, надметаће се за главне награде у финалу 22. маја, у Дому омладине у Београду. Припреме за финале одржаће се током наредног викенда у Научно истраживачком центру Петница.

Школска кампања Министарства трговине, туризма и телекомуникација која подстиче примену дигиталних технологија у учењу и едукује о начинима заштите интернету, одржава се четврту годину за редом, и ове године спроводи се за укупно 2000 ђака из 25 школа.

Под слоганом „Фаца интернета“, одржава се такмичење за ученике петих и шестих разреда, са питањима из области познавања дигиталних технологије, информатике и онлајн безбедности, а укључује и моторичке игре, као и израду пројеката помоћу ИКТ алата.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija takmicenje it karavan

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.462.020 посета
Тренутно на сајту: 351 посетилац(a)