На Тари ренџер и туристи спасили срндаћа који је упао у празан базен 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
На Тари ренџер и туристи спасили срндаћа који је упао у празан базен
Trenutno na sajtu: 763       |       Podeli:
10.09.2020 | 0 коментар(а)



Бајина Башта – Приликом боравка на Тари неколико младића и девојака из Београда и Новог Сада током шетње обалама Заовинског језера
Фото: РИНА

наишло је на срндаћа заробљеног у дубоком, празном базену и одмах су обавестили надлежене ренџере који су изашли на лице места, преноси агенција РИНА.

„Претпостављамо да су срндаћа напали пси луталице и да је он у тако незахвалној ситуацији скочио у празан базен који се налази испред њега. Кад смо дошли видели смо да је срндаћ био видно изморен и потпуно малаксао. Спустио сам се мердевинама у базен дубине око пет метара и уз помоћ неколико младића успели смо несрећну животињу да извичемо напоље“, рекао је за РИНУ ренџер Жарко Ђурић, који је спасао срндаћа.

Уплашену животињу сместили су у оближњу шталу, како би се мало опоравила.

„Реч је о младом срндаћу, тек су рогови почели да му расту. Врло брзо се опаравио и за само неколико дана вратио се у природу“, рекао је Жарко.

У том подручју постоје три велика базаена, која су се користила за потребе хидроелектране, на дну се налази доста грања и прућа, тако је срндаћа прво спасило чудо, а онда и срећа да наиђу туристи који су позвали надлежне.

 

ГЗС / РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Tara rendzer srndac turisti

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.045.310 посета
Тренутно на сајту: 763 посетилац(a)