Свештеници СПЦ позвани у центре безбедности због литија 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Свештеници СПЦ позвани у центре безбедности због литија
Trenutno na sajtu: 518       |       Podeli:
15.06.2020 | 0 коментар(а)



Више свештеника Српске православне цркве у Црној Гори позвани су на разговор у центре безбедности у Подгорици, Даниловграду и Будви,

јер је на литијама које су раније пријавили било преко 200 грађана, што је у супротности са мерама донетим због пандемије коронавируса, речено је незванично из црногорске полиције порталу ЦДМ.


„Свештеници су позвани да дају изјаве поводом околности јавних окупљанаја супротно мерама Националног координационог тела за заразне болести”, навели су из Управе полиције.


Изјаве ће дати они свештеници који су пријавили скупове, додаје ЦДМ.
Свештеник Мирчета Шљиванчанин је у друштву адвоката отишао у Центар безбедности у Подгорици, а испред зграде Центра безбедности окупили су се свештеници СПЦ.
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије изјавио је претходно у недељу грађанима окупљеним на литији испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици да је он “једини који треба да одговара”.


„Откуд им право, некрштеним владарима, да узимају светиње”, рекао је Амфилохије и поручио да ниједна власт неће доцекати да СПЦ растерује окупљене грађане.
У недељу су у више градова одржане литије у знак протеста због Закона о слободи вероисповијести.


РТЦГ преноси да је ректор Цетињске богословије Гојко Перовић у недељу изјавио да су и у Бару „већ исписани позиви за барске свештенике да се јаве у полицију”.


ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


litije svestenici crna gora

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.168.541 посета
Тренутно на сајту: 518 посетилац(a)