Бициклијада у Љубовији-други викенд септембра 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Бициклијада у Љубовији-други викенд септембра
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
07.09.2017 | 0 коментар(а)



Љубовија - Девету годину за редом, другог викенда септембра у Љубовији се организује „Бициклијада“.

Љубитељи бициклизма из целе Србије и земаља из окружења већ у петак стижу у Љубовију, где почиње дружење са организаторима и међусобно упознавање.

Посету је најавио господин Веселин Кушевија из Краљева, организатор МТБ трекова.

Промотери манифестације су госпођа Емира Раткушић Миличевић (цикло туриста), Бранислав Борић из Београда (бивши јуниорски првак у бициклизму), Зоран Богићевић из Лознице, Ненад Иконић из Осечине.

Бициклијада се састоји из дела за јуниоре (младе бициклисте) и сениоре (старије учеснике).

Програм за јуниоре (децу школског узраста до 15 година старости) креће са окупљањем учесника у суботу 9. септембра у 16:00 часова у дворишт ОШ „Петар Враголић“. До 17:00 часова учесницима се деле прслуци-маркери, налепнице и припремају се за дефиле улицама града.

Млади учесници се надмећу у дисциплинама одвојене су мушке и женске трке, споро преношење чаше, бициклиста у покрету гађа пикадо мету, полигон егзибиција.

По окончању такмичарског дела следи обраћање организатора и додела награда победницима.

Што се тиче сениора, гости се очекују у петак у поподневним часовима. Најављени су учесници из Краљева, Крагујевца, Београда, Ваљева, Лознице, Лешнице, Аранђеловца, Републике Српске, околних земаља, чак и два учесника из Чилеа.

Мото девете традиционалне „Бициклијаде“ је – „Бициклом кроз Азбуковицу“. На овај начин учесници ће се упознати са природним лепотама Љубовије.

Први дан у суботу 9.септембра почиње стартом сениора у 10:00 часова (брдско-планинска вожња бициклима). Бициклистичка рута је Љубовија-манастир Св.Тројице Читлук-Соко град-Рожањ-Мачков камен-Селанац-Узовница-Љубовија. И ова траса је дуга 50 км.

Проглашење победника је у 20:00 часова у Парохијском дому градске цркве Св.Преображења у Љубовији.

Другог дана у недељу 10. септембра сениори стартују у 10:00 часова рутом „Етно село Врхпоље“-Љубовија-Раиновача-Бобија-Лукића брдо-повратак у „Етно село Врхпоље“. Дужина трасе је 50 км, изузетно живописним теренима.

Понедељак 11.септембар је трећи дан бициклијаде и старт је у 10:00 часова и возиће се рутом дужине 50 км Љубовија(центар)-Братунац-Сребреница-Губер-Манастир Карно-рудник Сасе-Побрђе-Братунац-Рајска плажа-Мотел Љубовија.

Из Туристичке органазиције Љубовија кажу да желе да упознају учеснике са лепотама Љубовије, традицијом, културом, људима и обичајима.

,,Потрудићемо се да им будемо добри домаћини и оправдамо добар гласи који нас бије када је гостопримство у питању”, поручују из ТО.

Туристичка организација Љубовија је припремила комплете промотивног материјала за госте-учеснике који долазе на манифестацију. Комплети садрже туристичке мапе, разгледнице, промотивне флајере за манифестације.

Организатори “Бициклијаде” су поред општине Љубовија и група љубитеља бициклизма на челу са Милорадом Живковићем, а подржава је и ТО Љубовија.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.519.380 посета
Тренутно на сајту: 341 посетилац(a)