Стигле противградне ракете 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Стигле противградне ракете
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
09.05.2017 | 0 коментар(а)



Топола - Променљиво време са сменом сунца и облака карактеристично је за мај, градоносни облаци се могу појавити сваког трена.

Баш из тог разлога општина Топола да би заштитила своје простране воћњаке и винограде јуче је обезбедила првих 20 противградних ракета и у току је набавка још 30, с тим што је планирано да та цифра до краја сезоне буде 100. Цена једне ракете је 37.000 са пдв-ом. Ово није мала цифра и због тога општина издваја новчана средства из свог буџета, али вредни домаћини овог краја већ пар година организују прикупљање новца по својим месним заједницама па ће тако бити и ове године, све у циљу заштите будућег рода од којег углавном живе мештани овог краја.

Да подсетимо да је прошле године у фебруару у овој општини пуштена у рад прва аутоматска противградна станица са компјутерским навођењем у Србији. Ова станица налази се на граници између села Винча и Горња Шаторња. Нa покретни лансер може да стане 13 ракета које се испаљују за 60 секунди, лансер се налази на покретним шинама, а из Радарског центра на Букуљи код Аранђеловца одређује се смер кретања. Предност овакве станице је што није потребно ангажовати стрелце, а сведоци смо да је то код нас проблем пре свега због мале новчане надокнаде за овај посао.

Марија Лазаревић

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.486.749 посета
Тренутно на сајту: 475 посетилац(a)