Топола финансијски подржава наталитет: За свако дете у току године по 40.000, подршка и за вантелесну оплодњу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Топола финансијски подржава наталитет: За свако дете у току године по 40.000, подршка и за вантелесну оплодњу
Trenutno na sajtu: 296       |       Podeli:
30.03.2021 | 0 коментар(а)



Топола – Општинско веће општине Топола је на седници одржаној 26. марта 2021. године, донело Правилник о финансијској подршци породицама са децом на територији општине Топола. Усвојеним Правилником

 утврђују се услови, висина и начин остваривања и исплате новчане накнаде за новорођену децу са територије општине Топола, право на накнаду трошкова за вантелесну оплодњу и право на дечје ауто седиште.

Из средстава буџета општине Топола ће се за свако новорођено дете са територије општине, на рачун корисника признатог права- мајке, једнократно уплатити 40.000 динара. Уколико је један од родитеља самохрани родитељ накнада се увећава за 50%. У случају да мајка није жива или је напустила дете, или је из оправданих разлога спречена да брине о детету, право на новчану накнаду може остварити отац, односно законски заступник детета.

Финансијску подршку општине Топола добијаће и породиља прворођене бебе на територији општине  у виду новчане честитке, у износу од 100.000 динара.

Усвојена накнада трошкова за вантелесну оплодњу износиће 150.000 динара. Право на ову надокнаду може остварити породица (брачни и ванбрачни другови) највише два пута уз услов да су претходно најмање три пута били у Програму и поступку оплодње коју је финансирао надлежни Фонд за здравствено осигурање.

Фото: ТопПрес

Дечје ауто седиште додељује се закључно са треће рођеним дететом у породици. У случају када је између трећег и четвртог детета протекло више од пет година, ауто седиште припада и четвртом детету.

Председник скупштине општине Топола Миодраг Миловановић изразио је задовољство што ће низом финансијских мера општина помоћи родитеље који имају пород али и оне који планирају путем вантелесне оплодње да заснују породицу.

„Општина ће свакако наставити са читавим низом помоћи породицама са децом и настојати да прати, а лично ћу се залагати да и достигне, све Мере популационе политике као и да употпуни Стратегију подстицаја рађања. Када су у питању новчана средства за новорођену децу пре свега морам да напоменем да сам се лично као Социјалиста у предизборној кампањи залагао управо за ову меру, пошто сматрам да на овај начин општина може да пружи финансијску помоћ новопеченим родитељима и породицама са децом. Овим путем још једном поручујем својим суграђанима  да ћу наставити да се борим за све њих и да ћу се трудити да испуним све што сам предлагао и све што сматрам добрим и корисним за становнике наше општине“, изјавио је за ТопПрес председник СО Топола Миодраг Миловановић.

ГЗС/ ТопПрес

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


topola natalitet deca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.796.939 посета
Тренутно на сајту: 295 посетилац(a)