Сутра коначне листе жеља, последњи дан за исправљање грешака 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Сутра коначне листе жеља, последњи дан за исправљање грешака
Trenutno na sajtu: 391       |       Podeli:
03.07.2019 | 0 коментар(а)



Мaли матуранти и њихови родитељи данас ће у основним школама проверавати попуњене
Илустрација, фото: ГЗС

листе жеља и исправљати евентуалне неправилности. То значи да ће школе тог дана примати жалбе на изражене жеље и уносити исправке. Већ 4. јула биће објављене званичне листе жеља и тада ће ученици моћи да их провере на сајту www.upis.mpn.gov.rs и то само уз шифру ученика.

Према календару Министарства просвете, у недељу 7. јула биће објављен распоред ученика по школама и објављивање преосталих слободних места по школама. Следећа два дана свршени основци уписиваће се у средње школе, чиме се и званично завршава први уписни круг.

Поред бодова које су ученици стекли на основу успеха у основној школи и поена освојених на завршном испиту, постоје и додатни поени са такмичења. Ове бодове при упису у средње школе не добијају сви ђаци који су на републичким и међународним такмичењима у осмом разреду освојили прву, другу и трећу награду, већ само они који су на ранг-листи постигли три најбоља резултата.

Пропозиције такмичења и критеријуме за доделу награда утврђује свако стручно друштво својим правилником, па се, у зависности од предмета, број ученика који на републичком нивоу освоје прво, друго и треће место значајно разликује.

Тако је негде награђено двадесетак ученика из целе Србије, док у неким предметима, који тиме желе да популаришу своју дисциплину, има и по 60 добитника прве, друге и треће награде.

Поени и за надарене

За упис у математичка и одељења за ученике са посебним способностима за физику прво место на републичком такмичењу носи 120 поена, друго 100, а треће 80, а у филолошким одељењима 60, 50 и 40. За све остале школе, прво место на републичком такмичењу доноси додатних шест, друго четири, а треће два поена.

 

Новости / ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mala matura liste zelje provera

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.455.141 посета
Тренутно на сајту: 390 посетилац(a)