Контролне вакцине са Торлака послате у Москву на анализу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Контролне вакцине са Торлака послате у Москву на анализу
Trenutno na sajtu: 560       |       Podeli:
16.04.2021 | 0 коментар(а)



Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, рекао је данас да је у претходна два дана
Фото: ГЗС

у београдском институту Торлак напуњено три милиона бочица "вакцина Спутник компоненти један и толико компоненти два, од чега се по 1.100 бочица шаље у Москву где ће бити 21 дан ради анализе".

"Они ће одлучити да ли је институт Торлак спреман да започне производју на овај начин као што је сада урадио. Ми се надамо да ће све бити у реду", рекао је Поповић, наводећи да су руски стручњаци који су сада били на Торлаку одали признање за изузетну ефикасност.

Преме његовим речима, крајем маја би могла да отпочне оваква производња, "супстанца која се допрема на специјалан начин, биће транспортована на Торлак".

"Надам се да ће већ почетком јуна први градјани моћи да се вакцинишу вакцинама са Торлака", рекао је Поповић.

Како је навео, "за први период говоримо о производњи четири милиона вакцина на Торлаку до краја године, а онда ће се кренути бржом динамиком".

Према његовим речима, предвиђена је и набавка опреме за "нови циклус, који је још важнији, а то је пуни циклус производње вакцина када ћемо и супстанцу производити на Торлаку".

Поповић је рекао да ће се са руским стручњацима радити студија шта је све потребно како би Торлак био спреман за такву производњу.

 

 

 

ГЗС / Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vakcine torlak korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.163.996 посета
Тренутно на сајту: 558 посетилац(a)