Ужичани чекају решење: Кратери на коловозу, клизиште угрожва стембене куће у насељу Коштица 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Ужичани чекају решење: Кратери на коловозу, клизиште угрожва стембене куће у насељу Коштица
Trenutno na sajtu: 497       |       Podeli:
30.01.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Клизиште које се услед отапања снега покренуло у ужичком насељу Коштица вишегодошњи је проблем мештана, јер су у једној од улица угрожене

стамбене куће, као и коловоз.


Отапање снега након обилних снежних падавина изазвало је поновно активирање клизишта у насељу Коштица у Ужицу и том приликом оштећен је коловоз, а угрожене су и куће у тој улици.


„Стање се прати, а обзиром да се на овом делу налази инфраструктура, предузете су одређене радње у случају да дође до оштећења, попут оног од јуче на струјном каблу. Тај квар је отклоњен врло брзо и ми се надамо да се не морају предузимати специфичније мере. Ситуација је неповољна јер је тренутно снег на овој локацији и не виде се евентуална кретања, пратићемо наредних дана шта се дешава. Ризик постоји јер се очекује даље отапање снега.“, рекао је начелник Градске управе за инспекцијске послове и комуналну полицију Зоран Милитаров.


Градски већник за ванредне ситуације Зоран Лазић истакао је да се ради о природним силама на које је тешко утицати, нарочито у кратком временском периоду.

Oтапање снега покренуло лизиште у Ужицу, фото: Сајт града Ужица


„Битно је да су становници овог краја обавештени и да прате ситуацију како би Град могао да делује превентивно.“


У претходном периоду Град је урадио комплетну реконструкцију у Улици Светозара Марковића. Прво је урађена кишна канализација како би се смањила количина кишних вода које ће улазити у овај део клизишта. Урађено је и пар одвода кишне канализације из Кондине улице и кракова из Улице Светозара Марковића где је покушано смањивање ниво дотока воде на ово клизиште.


"У наредном периоду планирамо да обезбедимо средства за санацију овог клизишта за шта постоји пројекат и грађевинска дозвола. Потребно је урадити 29 шипова ширине метар. То је веома комплексан посао који је неопходно урадити да би се заштитила улица и ово насеље односно куће које се овде налазе“, рекао је Никола Максимовић директор Јавног предузећа „Ужице развој“.


ГЗС/ РИНА

 
 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice sneg kliziste

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.724.136 посета
Тренутно на сајту: 498 посетилац(a)