Суд казнио посланика СНС-а да Бошку Обрадовићу исплати 100.000 на рачун 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Суд казнио посланика СНС-а да Бошку Обрадовићу исплати 100.000 на рачун
Trenutno na sajtu: 320       |       Podeli:
23.07.2019 | 0 коментар(а)



Основни суд у Чачку осудио је републичког посланика Српске напредне странке (СНС) из тог града Марка Парезановића

на новчану казну од 100.000 динара коју мора да исплати лидеру Двери Бошку Обрадовићу због повреде части и угледа.

У пресуди се наводи да је Парезановић обавезан да плати накнаду нематријалне штете због изјаве коју је дао на конференцији за новинаре у Градском одбору СНС-а у Чачку на којој је Обрадовића оптужио "за прање новца".

„Обрадовић је лично прао новац који је добио за кампању за председничке изборе преко предузетничких радњи тако што је правио фиктивне рачуне за фиктивне послове, па је тако својим колегама које држе те предузетничке радње плаћао рачуне до 40.000 од 50.000 евра за поправку рачунара или неке електро радове усред изборне кампање. Свима је јасно да се ради о најобичнијем прању новца", наводи се у пресуди да је рекао Парезановић на конференцији за новинаре.

Обрадовић је у тужби против Презановића захтевао да му се иплати 300.000 динара на име нематеријалне штете због душевних болова и увреде части, што је суд одбацио као "неосновано".

„Одбија се тужбени захтев Обрадовића да се тужени Парезановић обавеже да му на име накнаде нематеријалне штете у виду душевних болова и повреде части и угледа проузроковане његовом изјавом буде исплаћено још 200.000 динара преко досуђеног износа као неоснован", наводи се у пресуди Основног суда.

Парезановић се пресудом обавезује да Обрадовићу исплати још 38.000 динара као накнаду за трошкове парничног поступка.

На ову пресуду Парезановић и Обрадовић и имају право жалбе другостепеном суду.

ГЗС/Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.136.352 посета
Тренутно на сајту: 321 посетилац(a)