Рудничко-таковски крај као добар избор за одмор 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Рудничко-таковски крај као добар избор за одмор
Trenutno na sajtu: 262       |       Podeli:
16.06.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Под слоганом “Бирај Србију” отворена је летња сезона ТО Србије,

а на скупу и промоцији домаћег туризма прошлог месеца под Авалом учествовала је и ТО Горњи Милановац која је кроз промотивне материјале представила туристичке потенцијале наше општине. Први кораци оживљавања туризма након пандемије која је највише погодила ову привредну делатност, уливају наду да ће повољнија епидемијска ситуација омогућити више оваквих скупова, сајмова и манифестација, као што је то било пре короне. Подсетимо, прошлогодишња туристичка сезона била је изузетно успешна, када је милановачку општину и сеоска домаћинстава скоро

15 000 туриста изабрало као место где ће провести одмор.

–Наш сеоски туризам био је спреман да дочека већи прилив гостију прошле године. Имамо преко седамдесет регистрованих категорисаних домаћинстава на територији наше општине која се баве домаћим туризмом. Прошла сезона бележи рекордан број гостију који су при томе остајали дуже него претходних година. Током летњих месеци није се могло наћи слободно место у сеоском туризму. Тај тренд је настављен и ове године. Надам се да су гости открили нешто ново и лепо и да ће опет доћи у посету дивним пределима и гастрономији нашег поднебља- рекао је Десимир Ћаласан, директор ТО ГорњиМилановац.

Поред природних лепота И домаће хране, све популарнија Манифестација “Сабор иолин” у Прањанима свакако ће довести већи број туриста, како домаћих, тако И из иностранства.

-Организациони одбор већ је имао састанак у вези са Манифестацијом “Сабор виолине” која нас очекује од 19. до 21. августа у Прањанима. Надамо се да ће бити одржана у пуном капацитету и да ће, уз максимално ангажовање, нас и учесника бити још боља него први пут-истиче Ћаласан.

Када су туристички потенцијали у питању, милановачка општина заиста има шта да понуди. Поред природних лепота, излетишта и видиковаца Рудника, завршетак изградње Визиторског центра и базена на овој планини, заокружиће сликовиту туристичку разгледницу рудничко-таковског краја.

 


ГЗС/ГМ Прес

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


rudnik domor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.788.797 посета
Тренутно на сајту: 263 посетилац(a)