„Српско село” jединствен комплекс традиционалних кућа од севера до југа Србије у Косјерићу 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
„Српско село” jединствен комплекс традиционалних кућа од севера до југа Србије у Косјерићу
Trenutno na sajtu: 498       |       Podeli:
17.11.2022 | 0 коментар(а)



Косјерић – Међу пионирима у Србији кад је у питању бављење сеоским туризмом, свакако
Ниче „Српско село” на обали реке Скрапеж код Косјерића, Фото: РИНА

је Косјерић. Иако су годинама уназад изостајале инвестиције у тој области, сада се ситуација мења и у овом делу Златиборског округа, јер је дуж обале реке Скрапеж ове године почела изградња ризорта „Српско село“, пројекта који ће у свом саставу имати етно село и модеран хотел са четири звездице и луксузним садржајима.

„У архитектонском смислу овај комплекс сачињаваће петнаест кућа, традиционалне српске сеоске архитектуре, који ће покрити стилове градње из свих крајева, цркву и два централна објекта који ће се користи за организацију услуга. Пројектом је предвиђено је да у другој фази изградње комплекса „Српско село“ планирана је изградња хотела, капацитета 200 смештајних јединица и 10 апартмана који ће задовољавати све потребе савременог туристе”, рекао је за РИНУ Немања Гајић менаџер пројекта.

Идеја изградње „Српског села“ потиче од жеље за очувањем јединства културног простора Републике Србије кроз очување традиције и ширења културне разноликости као посебног богатства наше земље. Постоји јасно опредељење да се код шире српске популације створи разумевање и истицање културе као чувара, преносиоца и ствараоца вредности

„Планира се развој ланца вредности у сектору прозиводње домаће хране, кроз подстицање удруживања и започињања пољопривредне делатности осталих домаћинстава која нису регистрована и која су до сада производила храну за соптвене потребе. Јасно је да ће од боравка туриста у комплексу „Српско село“ корист имати и трговинске радње као и остали привредни субјекти општине Косјерић”, додао је он.

У оквиру прве фазе пројекта планирано је запошљавање најмање 35 људи, са акцентом на младе и образоване људе из ове општине. У другој се очекује запошљавање истог броја људи, тако да ће „Српско село“ имати најмање 70 запослених.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kosjeric srpsko selo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.882.536 посета
Тренутно на сајту: 498 посетилац(a)