У Ужицу представљен нови ЕУ ПРО Плус програм 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
У Ужицу представљен нови ЕУ ПРО Плус програм
Trenutno na sajtu: 684       |       Podeli:
11.06.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Нови програм Европске уније за локални развој, ЕУ ПРО Плус био је тема састанка

градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић и њеног тима са представницима новог европског програма, наводи се на сајту града Ужица.

О условима за учешће у реализацији програма и могућим пројектима представнике Града информисали су Драгана Новаковић менаџерка сектора за инфраструктуру, Милан Колашинац сарадник програма за инфраструктуру и Слободан Дерикоњић – асистент програма за инфраструктуру.

Нови програм ЕУ ПРО Плус има за циљ да допринесе свеукупном друштвеном и економском развоју 99 локалних самоуправа у регионима Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије. Европска унија определила је 30 милиона евра за овај трогодишњи програм, који ће свој рад усмерити на побољшање управљања територијалним развојем, подршку економском расту, као и на унапређење социјалне инфраструктуре и кохезије.

Европска унија је током претходне деценије пружала подршку локалном развоју, а сада се кроз ЕУ ПРО Плус уводи и свеобухватни и одрживи приступ територијалном развоју, те ће институције и актери на националном, регионалном и локалном нивоу добити техничку подршку да унапреде капацитете за интегрално планирање, а биће подржани и пројекти из области конкурентности, инфраструктуре и друштвене кохезије, који ће се бирати путем јавних позива.

Како се могло чути на овом састанку, Град Ужице спреман је да са добрим пројектима испрати јавне позиве ЕУ ПРО Плус програма и на тај начин обезбеди додатна средства за реализацију важних пројеката.

Реализацију програма ЕУ ПРО водиће Министарство за европске интеграције, а спроводиће Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге УНОПС.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice eu pro program predstavljanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.080.243 посета
Тренутно на сајту: 685 посетилац(a)