Двери предале амандмане на предлог буџета за 2018. годину 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Двери предале амандмане на предлог буџета за 2018. годину
Trenutno na sajtu: 591       |       Podeli:
10.01.2018 | 0 коментар(а)



Лучани, Гуча - Председник општинске организације Српског покрета Двери Драгачево, Мирјана Стевановић,

поднела је у име одборничке групе „Двери, пољопривредници и омладина“, четири амандмана на предлог буџета за 2018. године.

Поднети амандмани тичу се захтева ове одборничке групе за повећања средстава за:

- пољопривредне субвенције са 15,2 на 21 милион динара, са циљем да се што више новца од наплаћеног пореза на имовину кроз субвенције врати активним пољопривредним домаћинствима која упркос свим проблемима опстају на подручју општине;

- за стипендирање најбољих ученика и студената са 700.000 на 2,8 милиона динара, односно за додељивање минимум 15 нових стипендија најбољим ученицима средњих школа и студентима државних факултета са подручја општине Лучани, а имајући у виду огроман одлив младих и стручних људи из Драгачава;

- за вантелесну оплодњу парова без деце тражимо износ од 1,2 милиона динара, тј. износ до 300.000 динара по сваком брачном пару коју буде испуњавао прописане критеријуме, при чему треба напоменути на ова мера никад до сад није била примењена у нашој општини!?

- за повећавање накнада за новорођенчад са 5,1 на 7,8 милиона динара, односно са садашњих 30.000 динара за свако новорођенче, на 50.000 динара за свако прво, 70.000 динара за свако друго и 90.000 динара за свако треће и наредно дете у породици.

Средства за ове мере била би обезбеђена у главном смањењем непристојно високо планираних позиција услуга по уговору (претежно услуге репрезентације), председника, управе, јавних предузећа и установа, које су знатно већег износа од потребног и реалног.

Сам предлог буџета који је пројектован на износ од 739,5 милиона динара је нереалан и предимензиониран, практично неостварив, имајући у виду да је просечно пуњење буџета општине последњих година било свега око 550 милиона динара.

Нема назнака да се може доћи до значајнијег повећања прихода буџета општине у 2018. години, те је основна поента како да се реално расположива средства прерасподеле на начин да од њих осете корист и ефекат што шири слојеви становништва. Управо ово је основни политички правац деловања Двери у локалном парламенту и смисао поднетих амандмана на предложени буџет за 2018. годину.

Сама чињеница да се оволико касни са усвајањем буџета за 2018 годину, (скупштинско заседање заказано је за 16. јануар), те увођењу привременог финансирања, јасно говори о стању у општинској власти, првенствено у СНС. Нови локални избори су као што то већ неколико година тврдимо једини излаз из политичке кризе у Драгачеву и за њих су Двери спремне у сваком моменту.

Информативна служба Двери Драгачево




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.317.751 посета
Тренутно на сајту: 592 посетилац(a)