Пријепољци добили модерно излетиште надомак града 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Пријепољци добили модерно излетиште надомак града
Trenutno na sajtu: 577       |       Podeli:
03.12.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Средствима Министарства трговине, туризма и телекомуникација у износу од око два милиона динара уређује се излетиште Равни,

на вису изнад Пријепоља. Прва фаза радова, која је у самој завршници, обухватила је изградњу летње позорнице, дечијег игралишта са пратећим мобилијаром и приступних стаза.

Сређивање излетишта реализује Туристичка организација Пријепоља, у оквиру пројекта „Унапређење туристичке инфраструктуре у регији Западна Србија”.

Излетиште Равни и ако се налази на свега један километра од града, до ове јесени било је запуштено и зарасло у шибље. Ипак, уз помоћ државе неимари пријепољске фирме”Јоновић градња”, вратили су сјај некада омиљеном месту Пријепољаца за одмор и рекреацију. Пројекат који је осмишљен од стране Туристичке организације Пријепоља обухватио је градњу одмаралишта конципираног тако да је цела површина парцеле подељена у више зона које су међусобно повезане визурама и пешачким стазама.

Директор Туристичке организације Пријепоља, Небојша Свичевић, каже да је у првој фази радова урађена ограда у дужини од 300 метара те да је саграђена и летња позорница.

„Ограђен је део за дечијег игралиште на којем ће бити постављен мобилијар, дефинисане су тачне позиције стаза. При самом крају је постављање тампона на стазама, као и изградња рампе за приступ излетишту особама са инвалидитетом, чиме је овај простор добио уређене контуре”, каже Свичевић и додаје да је надзорни орган из Ужица долазио пре неколико дана и прихватио изведене радове.

Он наводи да је на пролеће у плану наставак радова на уређењу излетишта, који ће обухватити између осталог постављање печурки, изградњу мокрих чворова и роштиља.

„Сви материјали који се користе током градње су природни, како се не би нарушила аутентичност простора и дух места”, уверава директор Свичевић.

Иначе, укупна вредност овог пројекта, који је подељен у две фазе, износи око шест милиона динара, а помоћ и у наставку радова очекује се од ресорног министарства туризма.

ГЗС / ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.163.898 посета
Тренутно на сајту: 578 посетилац(a)