Tим из Чачка међу најбољих осам у Србији на „Светионику знања” 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Tим из Чачка међу најбољих осам у Србији на „Светионику знања”
Trenutno na sajtu: 1163       |       Podeli:
24.11.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Тим из Чачка на Светионику знања је у најбољих осам тимова у Србији. Након вишемесечног

рада на пројекту чачански тим се пласирао у финале такмичења. Од 15 градова који су се првобитно такмичили, након три месеца изабрано је осам са најбољом идејом чији су тимови одговорили на све активности и обавезе које су предвиђене овим такмичењем. Чачак је тренутно први на ранг листи захваљујући великом труду и ангажовању девојака које га представљају.

„Светионик знања” је пројекат који спроводи Асоцијација за Афирмацију Културе – АСК, а који подстиче средњошколце да кроз креативан и поучан вишемесечан рад савладају основе писања пројеката као и презенетовање истих.

Партнерска организација Светионика знања у граду Чачку је Канцеларија за младе Чачак која је објавила позив средњошколцима и заједно са носиоцима пројекта извршила селекцију најбољих кандидата. Поред тога, Канцеларија за младе одабраном тиму пружа подршку и има саветодавну улогу током целокупног такмичења.

Овогодишњи тим из Чачка чине Тијана Вучетић, Кристина Рајић, Тијана Вукашиновић, ученице чачанске гимназије и Ирена Вучковић из Прехрамбено - угоститељске школе. Ове четири девојке су вредно радиле на својој идеји заједно са координаторком Марјаном Петронијевић, алумни менторком Наталијом Бранковић и стручном менторком Слађаном Ђорђевић.

Након испитивања циљне групе, тим је као проблем препознао недовољан ниво еколошког знања и културе код омладине. На основу тога осмислиле су креативан пројекат под називом „Флорин кутак”, а као заштитни знак пројекта одабрале су сову указујући на то да су сове угрожена животињска врста у нашем граду и околини. Пројекат подразумева уређење простора на отвореном и едукације за младе о екологији и заштити животне средине.

У периоду од 26. до 28. новембра одржаће се финале такмичења на Авали где ће осам најбољих тимова представити своје пројекте стручном жирију након чега ће бити проглашен победник. Тим из Чачка жели пуно среће свим тимовима и поручује да је важно учествовати, без обзира на пласман, јер су сви већ победници имајући у виду одличне идеје и пројекте које су осмислили, а најважније је то што су током такмичења научили много тога и стекли познанства са младима из других градова широм Србије.

„Светионик знања” је пројекат који финансира Министарство омладине и спорта већ пету годину, а спонзори су и Ерсте банка и ДМ дрогериа.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak takmicenje tim svetionik znanja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.002.270 посета
Тренутно на сајту: 1165 посетилац(a)