„Сат за нашу планету“ и у западној Србији 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
„Сат за нашу планету“ и у западној Србији
Trenutno na sajtu: 794       |       Podeli:
20.03.2018 | 0 коментар(а)



У суботу 24. марта у Србији ће се по десети пут одржати акција “Сат за нашу планету” симболичним гашењем

светла од 20:30-21:30. WWФ одржавањем ове акције жели да укаже на последице климатских промена, али и моћ појединца да допринесе њиховом ублажавању.

Акцију “Сат за нашу планету”, у свету познату као Earth Hour, до сада је на глобалном нивоу подржало преко 7000 градова из 178 земаља. Међу њима су и 91 град и општина у Србији. Организатори очекује да ће јубиларна десета акција “Сат за нашу планету 2018” да уједини још већи број градова, институција, организација, компанија и појединаца.

WWФФ позива све градове и општине да се укључе у ову акцију тако што ће у суботу, 24. марта, од 20:30 до 21:30 искључити јавну и декоративну расвету која осветљава главне знаменитости града или тргове. Један сат који проводимо у мраку подсетник је да морамо осигурати одрживу будућност наше планете.

Акција “Сат за нашу планету” настала је 2007. године у Сиднеју, када је 2,2 милиона људи и више од 2000 компанија угасило светла на сат времена како би дали свој глас против климатских промена. Само годину дана касније акција је постала глобални покрет са више од 50 милиона људи из 35 земаља који су се придружили акцији.

На списку градова и општина који су се ове године укључили у акцију „Сат за нашу планету“ из западне Србије засад се налазе Ариље, Бајина Башта, Чајетина, Чачак и Ужице.

У Ариљу ће бити искључена јавна расвета у више улица као и расвета на општинском путу ка излетишту Клокоч а и погон ЕПС-а у Ариљу се укључио у акцију.

Бајина Башта ће искључити расвету на згради Општинске управе као и у Туристичком информативном центру и сувенирници. Туристички инфо центар ће у сарадњи са удружењем Биос Бајина Башта поред симболичног искључења светла на сат времена промовисати и значај акцију током ове седмице.

У Чајетини су се у обележавање акције укључили Општинска управа, Туристичка организација Златибор и Библиотека Чајетина а расвета ће за време трајања акције бити искључена на тргу на Златибору.

У Чачку ће бити искључена расвета на градском тргу и зони ужег центра, згради Градске управе и Дому културе док ће у Ужицу бити искључени рефлектори на старом граду  и декоративна расвета на Градској кући.

Извор: Дрина Инфо




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.071.782 посета
Тренутно на сајту: 795 посетилац(a)