Почела да ради нова ковид амбуланта 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Почела да ради нова ковид амбуланта
Trenutno na sajtu: 319       |       Podeli:
03.12.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Пацијенти који долазе у Дом здравља неће чекати на преглед под „ведрим небом

наводи се на фејсбук страници општине Пријепоље.


Потпуно нова Ковид амбуланта са топлом чекаоницом , ординацијама, новим покретним рендген апаратом, саграђна је новчаним средствима Општине Пријепоље и донацијама пријепољских привредника.

Амбуланта је отворена у рекордно брзом року, за само десет дана. Идеја се родила 18.новембра, коју су покренули челни људи локалне самоуправе.

„Добили смо две ординације, велику чекаоницу, сестринску собу,чиме ће се  убрзати  рад на задовољство и пацијената и лекара. Добили смо и рендген апарат који је у року од 24 сата стигао из Београда, тако да ће пациејнти овде моћи да обаве све прегледе, вађење крви, снимање плућа и све ће се завршавати на једном месту. На жалост, број прегледа се повећава, забрињава ме што имамо доста првих прегледа и зато овом приликом апелујем и молим све суграђане да чим осете прве симптоме, одмах дођу на преглед. Тестова има довољно, раде се и брзи антигенски тестови и пацијенти ће у року од пола сдата знати да ли болују од короне”, навео је Сеад Поровић, директор Дома здравља Пријепоље.


Уз помоћ директора Здравственог центра Ужице амбуланта је опремљена новим рендген апаратом чија је вредност 30 000 еура.

 

„Отварањем нове ковид амбуланте, створени су бољи услови за све, пре свега за пацијенте, јер ту смо због њих. Особљу је наравно лакше радити, када су пацијенти задовољнији, овако имају комфорне услове који се апсолутно не разликују од других амбуланти. Имали смо подршку локане самоуправе, привредника и заједнички смо опремили овај простор. У овим ванредним условима доказали смо да заједничким снагама можемо све постићи, и три здравствена центра Ужице, Пријепоље и Прибој функциониишу као један. Ми не делимо пацијенте, небитно да ли су из Ариља, Бајине Баште и било ког места златиборског округа, сви ће бити збринути”, рекао је Милош Божовић, директор Здравственог центра Ужице.

 

„Најважније је да су наши пацијенти добили један пристојан простор. Могу истаћи да грађани добрим делом поштују прописане мере, на жалост имали смо и смнртне случајеве у Пријепољу, ситуација уопште није безазлена и  морамо бити још опрезнији. За сутра смо заказали састанак Штаба за ванредне ситуације, како бисмо током викенда појачали контроле и да поштовање мера буде максимално. Ситуација наша је донекле боља него у другим градовима Србије, али не смемо се опустити, јер и даље имамо пацијенте  са тешком клиничком сликом”, образложио је Владимир Бабић, председник општине Пријепоље.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje pacijenti kovid ambulanta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.366.773 посета
Тренутно на сајту: 320 посетилац(a)