Министар Ненад Поповић посетио Горњи Милановац и компанију Тетра Пак 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Министар Ненад Поповић посетио Горњи Милановац и компанију Тетра Пак
Trenutno na sajtu: 507       |       Podeli:
01.06.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Министар без портфеља у Влади Републике Србије, Ненад Поповић, посетио је

данас општину Горњи Милановац, где га је угостио председник општине Дејан Ковачевић. Након пријема и кратког састанка у кабинету председника, Поповић и Ковачевић су се упутили у обилазак шведске компаније Тетра Пак.

Радном састанку у овој компанији поред министра и председника општине, присуствовао је и амбасадор Краљевине Шведске, Његова екселенција Јан Лундин, директор компаније за југоисточну Европу Франческо Фаеле, директор фабрике у Горњем Милановцу Јован Глигоријевић, директорка за развој и инвестиције Индира Петровић и други чланови менаџмента ове компаније.


Фото: Општинска управа Горњи Милановац

Министар Ненад Поповић је рекао да је импресиониран посетом и оним што је видео у компанији Тетра Пак и да је ова компанија пети највећи извозник у Србији.

,,Од годишње производње од преко 200 милиона евра, 95% се извози у све европске земље, чак и на далеки Запад. Желим да истакнем да је култура производње, однос према радницима, однос према друштву и однос према социјалном окружењу заиста на највишем могућем нивоу“ казао је Поповић и додао да је Тетра Пак прави пример шведских компанија које мисле и о својим радницима, али мисле и о целом окружењу, друштву, а поготову о земљи у којој се њихова производња налази.

Поповић је најавио да ће ова компанија и Влада Републике Србије, односно министарство на чијем је он челу, заједно радити на промоцији иновација, образовању за иновације нових технологија, како би и сви остали у окружењу могли да виде оно најбоље што долази из света. Према његовим речима, најфантастичнији пример такве производње је рад компаније Тетра Пак, који ова компанија промовише у целом свету.

Фото: Општинска управа Горњи Милановац

„Производња у Србије је једна од најбољих производњи Тетра Пака у свету, а све захваљујући изванредним инжењерима, изванредном научном, технолошком и инжењерском потенцијалу и одличним радницима који овде у Горњем Милановцу раде заједно са нашим шведским партнерима на корист целе Србије и заједно на корист целог друштва“, истакао је Поповић.

Председник општине Дејан Ковачевић захвалио се компанији Тетра Пак што послује у Горњем Милановцу, министру Поповићу што је данас посетио Горњи Милановац, као и шведском амбасадору који подржава развој компаније Тетра Пак и рекао да да је ова компанија понос Милановачке привреде која послује још од шездесетих година у њиховој општини и која сваке године ради на иновацији своје производње.

,,Желим да истакнем да у разговору који сам имао са министром, договорили смо да општина Горњи Милановац аплицира код ресорног министарства за Регионални start-up центар за иновације. Ми ћемо са тим, у сарадњи са овом компанијом, али у сарадњи и са осталим компанијама које послују на територији наше општине покушати да унапредимо и привредни амбијент и привредну производњу“, навео је Ковачевић.

Фото: Општинска управа Горњи Милановац

Председник општине такође је истакао да је циљ да се кроз рад Регионалног start-up центра од младих добију нове идеје како за побољшање самог привредног амбијента, тако и можда и за унапређење производње у компанији Тетра Пак.

Његова екселенција, амбасадор Јан Лундин казао је да компанија у Горњем Милановцу није само једна од највећих фабрика у производњи тетрапак амбалаже у Европи, већ је ово иновациони центар за Југоисточну Европу и да се српски потенцијал искоришћава у смислу инжерњерства и иновација.

„Ја знам да је Тетра Пак веома задовољан својом фабриком у Горњем Милановцу и стално развија производњу. У последње две-три године, производња се удвостручила и то говори о томе да ова компанија овде послује добро“, истакао је Лундин.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.906.075 посета
Тренутно на сајту: 507 посетилац(a)